View Single Post
Staro 12.06.2017., 01:13   #2470
Leonidass
Registered User

Leonidass's Avatar

Datum registracije: May 2017
Exclamation LEAGOO mobiteli - loše iskustvo!

LEAGOO mala recenzija

Za početak LEAGOO je brand smartphonea u vlasništvu takozvane OTEDA gupe iz Kine koji se bave proizvodnjom mobitela, tableta, laptopa i drugih računalnih uređaja. Brand je osnovan 2014. godine što ga čini vrlo mladim na svijetskom tržištu i time još uvijek nedostupnim u mnogih zemlja među kojima je i Hrvatska. Njihovi proizvodi su doduše dostupni u web trgovinama po vrlo povoljnim cijenama dok su im konfiguracije dosta jake. Ja sam u ljeto 2016. preko amazona kupio jedan njihov novi mobilni uređaj po nazivu LEAGOO Shark 1 po cijeni od 190$, specifikacije možete vidjeti ovdje. Smatrao sam da su specifikacije i više nego dobre za njegovu cijenu a najviše mi se dopala baterija kapaciteta 6300 mAh što je više nego duplo od standardne smartphone baterije. Mobitel je radio vrhunski ali osam mjeseci kasnije imam par stvari za reći koje nisu previše pozitivne.

Prvo što se tiče performansi, uvijek je radio lijepo i brzo, ne mogu reći da nije i to je jedan plus. Međutim, punjač i kabel su "otišli" već nakon ~4. mjeseca intenzivnog korištenja a zamjenske je vrlo teško naći čak i na ebayu tako da sam morao mobitel puniti adekvatnim sonyevim punjačem. Nakon ~7. mjeseca mobitel se počeo vrlo sporo puniti i brzo prazniti (najvjerojatnije problem s baterijom) i tad sam odlučio kontaktirati LEAGOO support (više o tome ispod) no od njih nisam imao nikakve koristi. Sljedeći mjesec baterija je totalno otišla te ga je više bilo nemoguće puniti i trenutno mi stoji u kutiji na polici. Vjerojatno budem sam kupio novu bateriju i promijenio je ali to neće biti tako skoro jer prije mislim uzeti novi mobitel.

Ne preporučam nikome ovaj mobitel ne zbog samog kvara koji se desio već zbog vrlo užanog supporta (podrške) od strane proizvođaća. Tako lošu podršku nisam dugo vidio.

Naime na njihovoj stranici je stavljen kontakt e-mail u slučaju kvara. Isto tako je naveden uvijet garancije te uvijeti oko troškova poštarine ako dođe do toga da se mobitel treba poslati nazad njima. To se čini sve u redu te sam im ja poslao lijepu poruku s opisom problema (napisao sam i da je ekran malo ogreban od ključa). Pošto je garancija 12 mjeseci (doduše ne na bateriju ali nitko ne može biti siguran da je 100% u njoj problem) a mobitel star svega 8, pozvao sam se na nju ukoliko je moguće. Naveo sam im da sam kupio mobitel preko amazona, da imam originalnu kutiju, račun, i sve dijelove koji su došli s mobitelom (čak i pokvareni punjač). Odgovor koji sam dobio od njih me šokirao. Rekli su mi da njihov servis ne radi ovaj mjesec i da kontaktiram prodavača. Tada sam kontaktirao prodavača ali pošto je prošlo mnogo vremena od kupnje nisam dobio nikakav odgovor te sam sljedeći mjesec ponovo napisao poruku LEAGOO supportu u kojoj sam naveo da nisam dobio odgovor od prodavača te ih pitao da li im servis radi pošto je problem sad još veći jer se mobitel više ne puni. Sljedeći dan sam dobio odgovor da je vjerojatno baterija pokvarena i da uzmem novu na aliexpress.com. To me tako naljutilo te sam napisao, citiram. "Čak i da uzmem novu bateriju, kako da je sam promijenim? Osim toga garancija sigurno još vrijedi za unutarnje kvarove, ako otvorim mobitel i započnem popravke garancija će biti zasigurno posve poništena. Da li imate servis centar gdje bih mogao poslati mobitel na popravak? Pretpostavljam da staklo i baterija neće biti pod garancijom i to je u redu. Koliko će me koštati i koliko će trajati popravak?". Nakon te poruke prošli su tjedni i još nisam dobio odgovora. Očito je da njihova garancija ne vrijedi ništa. "12 mjeseci" garancije nije ništa drugo nego laž koju plasiraju jer u protivnom nitko ne bi kupio mobitel. Čak nemaju ni servis cenar kao svaki nomalan proizvođač (Apple, Samsung, ...) gdje pošalješ mobitel, platiš poštarinu i popravak te ga dobiješ nazad popravljenog. U svakom slučaju užasan support!

Slika ispod prikazuje zadnji dio razgovora kao dokaz:

Klikni ovdje za prikaz slike!

Leonidass je offline   Reply With Quote