Obeća san davno izmjerit stvar i sa D-Link DWR-921 modelom, samo san bio kratak s vremenom pa nisam detaljan kao zadnji put kad sam
mjerio sa Huawei B315s-22 modelom, uglavnom bilo kako bilo sa jednom P54 antenom sam se vrtio od
55/25 do
74/28, sa dvi antene sam dobio malo na uplodu pa sam se vrtio oko
78/44.
To je gledajući samo speedtest više-manje ono što sam imao i sa Huawei, možda malo više. Ono što je svakako više/bolje je ponašanje ovog routera sa 2 antene, pisao sam u par navrata da mi se Huawei glupira, dok sa D-Linkom se vidi napredak sa priključivanjem druge antene, preko 10 mjerenja je odrađeno u razmaku od sat-dva i sva su bilya u ranbju 80/40 (+/- 10%).
Suma sumarum moj dojam ovako mjereći i prateći ponašanje je da je kvalitetniji uređaj od Huawei B315s-22, skaliranje sa antenama je primjetnije, ne glupira se kao što mi se Huawei u par navrata, itd. da ne ponavljam sad cijelu priču, koga zanima nek traži unatrag.
Bilo kako bilo definitivno idem na 1 antenu, u nedostatku kvalitetnije to će biti P54 ili P56 model, te uređaj DWR921 ili pak MR6400. Specifikacijski su isti, softverski su li-la, odlučit će cijena/dobavljivost/subjektivnost.
Nađe se svako tolko na njuškalu Huawei B315s-22 za 300-500 kn, ali previše ljudi po internetu piše svašta, pa ne ulazeći u to je li problem u routeru ili cijeloj infrastrukturi, ja ću se vodit onom "gdje ima dima, ima i vatre" pa ga zaobić

Ipak je to u mom slučaju dislocirana lokacija bez backup linije, tako da ću uložit koju kunu više da izbjegnem eventulane intervencije, jesam li uspio reći ću vam 1.10.

S obzirom na 6km udaljenosti od bazne stanice, ja sam (zasad) zadovoljan