Jel netko od vas primjećuje šum (noise) slike na SD kanalima (na HD je sve ok) npr. na HRT-u preko max tv-a, a recimo preko zemaljske antene toga šuma nema na HRT-u?
Posebno je izražen i primjetan šum kod scena eksterijera, npr. ako imam scene krajolika u pozadini drveća, livada itd. Pozadina kao da se stalno nešto pomiče, šumi, treperi nije sad to toliko jako, ali je primjetno pogotovo ako se približite tv-u i usporedite sa slikom istog programa preko obične antene, ili istog kanala u hd.
Također na hbo on demand je baš primjetan šum pogotovo kod eksterijera i bržih scena, i nije ista slika kao na hbo hd kanalima, čak ni sadržaja koji je kao u "hd" rubrici na hbo on demand. Znači kad ide neka serija, na hbo hd kanalu je puno bolja slika ( i nema šuma) nego ista ta serija preko hbo on demand. I na hbo go kad gledam na kompu je dobra hd slika. Čak su mi rekli da će na hbo on demand biti sve hd sadržaj ,a nije, ali da barem nema tog šuma.
Imam brzinu interneta uvijek stabilno preko 50 mbts i kad radi max tv. Novi samsung prijemnik imam, sa starim alabisom je ista stvar, prije nisam imao max tv pa ne znam jet taj šum svi imaju i od prije. Ne znam da li da zovem szk i mogu li oni što napraviti da to poprave (npr. povećati profil za max tv) ili je to tako svima?