View Single Post
Staro 09.06.2017., 15:07   #674
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Daleko je to od kraja tunela, prijatelju. Dok to japansko smeće ne potjeraju skroz, nema sreće.

Ovo je za povijest:
- 3. godinu razvoja napraviš LOŠIJI motor nego prva 2
- motor ima 100KS manje od konkurencije, troši više od konkurencije i rijetko može izgurati race distance

Honda - power of dreams. Jer samo u dreams taj motor možda i radi. U stvarnosti je to obična hrpa metala u koju je utrošena hrpa love uludo.

"Nama je sport u DNA". Je, i u komarcima u jantaru je DNA od dinosaura i gledali smo Jurski Park. Ne znam koja bi ovdje bajka trebala biti da Honda napravi nešto? Čarobnjak iz Ozlja?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Jednom mi je jedan IBM-ovac pričao kako je u sklopu prodaje hardvera održavao prezentacije, check stanja, preporuke isl. u Japanu (inače ovo radi diljem svijeta - dugo vremena je bio u razvoju AIX operativnih sustava, pa nije samo salesman, već je dosta i tehnički potkovan). Uglavnom, kuži se u backup sustave, hardver, OS itd..... Radi na način da dođe u firmu, napravi check stanja i veli što treba ovisno o poslovanju promijeniti. Npr. neke banke u Africi koriste krame od storage sustava, a o backup okolinama da ne pričam i onda im on da savjet što im je kritično, a što im IBM može ponuditi, no s naglaskom na kritične stvari, a ne da im uvaljuje opremu koja im ne treba. Čak se svađao s jednom firmom koja mu je odbrusila da im želi uvaliti IBM opremu, a on im je rekao da ga nije briga hoće li kupiti EMC, IBM ili neku treću opremu, ali da moraju uzeti u obzir da im je storage govno i moraju ga promijeniti s obzirom na poslovanje kojim se bave.

Long story short, dođe u Japan u neku firmu, nije rekao koju, izanalizira IT stanje i napiše im dokument što ne valja i što treba izmijeniti. S obzirom da zastupa globalnu kompaniju i prema njegovim preporukama IBM može zaraditi nekoliko desetaka milijuna smiješnih novaca (ovisno u kojoj zemlji se nalazi) ne smije se sramotiti s glupostima, nego doslovce reći što ne valja i gdje su kritični. Uglavnom, Japanci nikada, ali baš nikada ne priznaju da nešto ne valja, uvrijede se ako im veliš gdje mogu biti bolji, ne prihvaćaju mišljenja stranaca, jer imaju svoj princip rada, svoj.....kodeks nazovimo ga tako i to je to. Njima je nezamislivo da naprave ono što je ferrari napravio - da uzmu vanjsku konzultantsku firmu i prouče motor, te izmozgaju gdje bi bilo dobro napraviti pobojlšanja. Njima je to uvreda, pa makar išli godinama prema dolje. A sad ti reci jel Honda može popraviti svoj motor? Nema šanse s takvim pristupom. Siguran sam da mclarenovi savjetnici pokušavaju isto što su i red bullovi inžinjeri radili s renaultom proteklih godina, samo je razlika što je renault slušao red bull kada su imalo govno od motora, a ovi azijci očito misle da su europljani nakupine idiota. Hmmmm....da. Zato naslove u F1 osvajaju motori poput ferrarija, mercedesa, renaulta, u WRC-u je gazio citroen, pa nakon njega VW.......a gdje su onda honda, subaru, mitsubishi.....???

Nekako mi se sve više čini da se europski proizvođači puno bolje snalaze s novim tehnologijama i pravilima od japanaca u auto sportovima. Barem onima koje ja gledam.