Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 08.06.2017., 09:40   #1703
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor nexteen Pregled postova
Lihto

Gresis .. Wifi jeste dobar za rezim hladjenja jer klima relativno lako moze nadoknaditi razliku u temp , u rezimu grejanja to bas i nije preporucljivo . Klima najmanje trosi dok odrzava temp , ovo se najvise odrazi sa inverter klimom . Ako se neki prostor jako rashladi , ti upalis klimu pokusavajuci da ugrejes prostor na pristojnu temperaturu , klima ce se muciti , raditi na max , forsiranje ce je terati u ceste defroste , a svaki defrost znaci prestanak grejanja , pa opet u krug , i sta si dobio , veliku potrosnju uz mali ucinak i njakanje klime . Grejanje s klimom podrazumeva da je upalis kad krene grejna sezona i gasis kad se zavrsi , kad nisi neko duze vreme tu tj na poslu ili nocu , mozes je smanjiti za oko 3c jer to klima relativno lako povrati . Ja moju namestim na 23c i tako drzim 24/7 , skontao sam da mi je tako najbolji komfor a ionako jako malo trosim na grejanje da me potrosnja ne interesuje.
Imaš pravo,a šta kažeš na onu vivax? stan mi je oko 50 m2 ali klima ima idealnu poziciju iz hodnika da pokriva sve
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nepotrebno dizanje cijene jedinice... ono moja klima stara prek 10 godina ima odgodu paljenja i gašenja.

kad ideš na posao staviš da se upali za 8h i bok.
jbg takav mi je posao da nikad neznam kad ću točno doći. A taj wifi model je 150kn
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote