Lihto
Gresis .. Wifi jeste dobar za rezim hladjenja jer klima relativno lako moze nadoknaditi razliku u temp , u rezimu grejanja to bas i nije preporucljivo . Klima najmanje trosi dok odrzava temp , ovo se najvise odrazi sa inverter klimom . Ako se neki prostor jako rashladi , ti upalis klimu pokusavajuci da ugrejes prostor na pristojnu temperaturu , klima ce se muciti , raditi na max , forsiranje ce je terati u ceste defroste , a svaki defrost znaci prestanak grejanja , pa opet u krug , i sta si dobio , veliku potrosnju uz mali ucinak i njakanje klime . Grejanje s klimom podrazumeva da je upalis kad krene grejna sezona i gasis kad se zavrsi , kad nisi neko duze vreme tu tj na poslu ili nocu , mozes je smanjiti za oko 3c jer to klima relativno lako povrati . Ja moju namestim na 23c i tako drzim 24/7 , skontao sam da mi je tako najbolji komfor a ionako jako malo trosim na grejanje da me potrosnja ne interesuje.
Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm