View Single Post
Staro 07.06.2017., 14:33   #2984
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Pa, proizvođač rama garantira da ram može raditi pri deklariranoj brzini i parametrima koji pišu na ramu (napon, latencije). Naravno, može radit i sporije. Nebitno dal je hynix ili samsung, ram mora bit sposoban radit na deklariranim postavkama. Generalno samsung je kvalitetniji i koristi se uglavnom na skupljim memorijama s većim brzinama i manjim latencijama.

Druga stvar koja je bitna je dal platforma podržava određenu brzinu, a i ploče znaju limitirat (npr kod mainstream intela su samo z ploče podržavale veće brzine, kod ryzena b350 i x370 podržavaju načelno do 3200mhz).

Treća stvar su dječje bolesti ryzena što se tiče kompatibilnosti. Ne znam točno gdje je problem, al čini se da stvari idu na bolje s bios updateima i da će se riješit kroz dogledno vrijeme. Btw meni hynix radi na 3200 s ručno unešenim parametrima koji su na ramu. Valjda će i xmp proradit...

Tak da nije problem baš u memoriji, već u kompatibilnosti. Igrom slučaja samsung b-die radi najbolje, ali to nije pravo rješenje, već nekakva vatrogasna mjera. To je rješenje ako ti se neda čekat bolju podršku za "obične", jeftinije meme i nije ti problem iskeširat više za dobar set (flare x, trident z, dominator ili neki od bržih ripjawsa/vengeancea)
nub je offline   Reply With Quote