Evo ovako , sa pozicije na koju si ucrtao klimu , pretpostavljam da t to crvena pozicija , nije moguce lepo i kvalitetno rashladiti protorije koje joj se nadju iza ledja , tacnije onaj hodnik iza i sobe . Morate shvatiti da je pozicija unutrasnje jedna od najbitnijih stavki kod ugradnje klima uredjaja . Mozes ti kupiti i najjacu klimu ako nema dobre cirkulacije vazduha sve ti dzabe . Trebao bi je postaviti u tu dnevnu od 30m2 ali tako da je umerena da duva ka tom hodniku tj ka vratima a gde se nalaze ostale prostorije koje zelis rashladiti . Ti znas koja je najbolja opcija tj jel moguce tako nesto izvesti . Ja t mogu reci iz iskustva da ljudi sa jednom klimom od 3.5kw tj dobrom 12-kom mogu hladiti stan od oko 50m2 , naravno ukoliko ima dobar raspored . Posto nisi nista opisao prostor tj izolaciju , stolariju itd , ja cu ti pisati kako to ide a ti ces morati da preseces . Kupovina jedne klime do 7500kn je totalno bezveze , za te pare bolje je uzeti dve 9-ke , takodje prvoklasnog proizvodjaca , staviti jednu u dnevnu , a jednu u tu zadnju sobu , e tada bi mogao da radis sta hoces tj imao bi maksimalni komfor .. Ne znam koliko ti ta staklena stena provodi toplote tj pici li sunce u nju . Uglavnom , ako bi isao na jednu klimu to bi bila Fujitsu ASYG 12LLCE ( oko 4100kn )a ako se odlucis da je bolje dve , onda bih uzeo 2x 09LLCE ( oko 7500kn ) .. Moraces sam da odlucis ali ja bih dao sve od sebe da je postavim kako treba i da hladim sve sa jednom klimom , nekako mi je davati puno para za hladjenje stana od 50m totalno bezveze . Ako mislis da se hladis sa one nepreporucljive pozicije i sa jednom klimom , nemoj uzimati Fujitsu , tad ti preporucujem Hitachi Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC za oko 4800kn ..
Evo kako bi trebalo da je pozcionirana ..

Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm