Citiraj:
Autor D/G
Nezgrapan je spoj masa sa vanjskog na unutarnji koaks preko pop-nitni 
Trebalo bi nekako izolirati krajeve tih najdužih dipola da se nebi dodirivali npr. par mm plastičnih odstojnikazaljepiti pri vrhu.
|
Primjetio sam taj spoj masa, pa sam u prvi cas pomislio da bi bilo trajnije zalemit licne na kontaktne polocice sa vanjske strane postojecih nitni. Mislim da to nebi imalo nikakav utjecaj na signal, ili bi, pa da to ne radim?
Inace, kako se vidi na slikama 1 i 4, jedan kraj najduzih dipola se dodiruje. Medjutim jedan od tih dipola je bio svinut (vidi se pazljivijim pogledom na sl. 1) pa kad sam ga izravnao ostala je udaljenost cca 3-4mm od susjednog dipola, kao u ostala 3 ugla. Mislim da ne moze doci do njihovog (nehoticnog) spajanja, jer je sve uredno i cvrsto zatvoreno u vrlo dobru i nepropusnu kutiju.
Btw, na lokalitetu gdje ce ta antena biti postavljena uopce mi nije bitno neko veliko pojacanje. Na jarbolu na kojem ce stajat ima signala ko po zelji, ali me zeza mjesto gdje je smjesten router na kojem nema ni TRAGA 4G signalu. Kako cu po 8m kabla (LMR-240-UF) gubit cca 3,5dB na 1800MHz, ostat ce mi bar 3dB pojacanja, a to mi je vise nego mi treba, jer do sad sam VRLO uredno radio sa ukupno 0dB dobitka (pojacanje postojece antene minus gubitak kabela).