View Single Post
Staro 05.06.2017., 11:48   #339
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Question

Ima li tko iskustva sa prebacivanjem savegame sa piratske verzije na kupljenu Origin? Igrao sam piratsku na šogijevom kompu, igra mi je OK, nije me za sada oduševila kao stara trilogija, ali kada se sjetim prvog Mass Effect, nije mi isto bio neki ultra doživljaj, nego me tek dvojka onako pošteno zarazila.
Kupio bih igru, ali mi se neda sve ponovno prelaziti, imam nekih 15 sati odigranih i hrpu sporednih misija i zadataka očišćenih, glavnu priču sam jedva taknuo, što mi je super i zato volim ovakve igre.
Ako se neda prebaciti, radije ću odigrati sada ovako, pa kada krenem drugi put odigrati, kupit ću ju, do tada budu valjda i akcije neke.
U piratskim ne mogu pristupiti onim APEX misijama, a i nema zadnjih patcheva koji vidim riješavaju dosta problema s kojima se sad susrećem, mislim da šogi nema ni 1.05 gore.

Igra mi je OK, ali budimo realni, potrgana je i neispeglana, a što se tiće priče i likova, nije ni blizu prve trilogije u tom aspektu, barem do sada što sam vidio.
Igra izgleda fantastično i grafički i dizajnerski, gameplay po pitanju akcije i napucavanja je prva liga i zabavan. Nomad je zakon i nikako da mi dosadi jurcanje planetima. Sve drugo mi je klasu ispod ME123, npr ne mogu shvatiti zbog čega su izbacili direktniju kontrolu nad timom kojeg povedeš sa sobom, AI im nije totalno loš, koriste posebne napade kad god mogu i relativno su efikasni ali da imamo direktnu kontrolu nad njima bilo bi puno bolje. Ne kužim što nije valjalo u ME123 sa time i koji fan tog serijala je htio da se to izbaci...mislim ni jedan.
Auto-cover sistem mi se na prvu činio katastrofa, međutim kada se navikneš funkcionira solidno, ali svakako preferiram manualni način, i pauziranje akcije za davanje naredbi iz ME123 mi ovdje ne fali toliko jer je naglasak više na akciju i kretanje, manje na taktiku. Draži mi je prijašnji sistem, ali nije ni ovo loše, dobro je odrađeno, samo je pitanje ukusa kome šta više paše.
Dizajn menija je katastrofa i fragmentiran, nepotrebno skačeš iz jednog segmenta u drugi, odi na ovaj terminal da kupiš opremu, odi na drugi za research i development, oni na treći za promjenu trenutno montirane opreme i dodataka, onda odi u inventory da razmontiraš opremu koju imaš i vratiš modove i pojačanja, vrati se na development da sa tim modovima napraviš novi komad oružja/opreme...ugh...puno šaltanja vamo-tamo a nepotrebno. Npr, još uvijek koristim oružja i opremu klase IV, a dostupna su mi klase VI, jednostavno mi se neda prolaziti tu cijelu proceduru. Iako je modanje oružja i opreme super zasmišljeno i stvarno može drastično promijeniti način na koji komponente funkcioniraju, realizacija je banana i čini se kao da se toga netko pred kraj sjetio i brzo nalijepio u igru, Menu kao da je radio odvojen studio koji nije probao kako igra funkcionira sa takvim rasporedom i dizajnom.
I zašto se pobogu moram vraćati na Tempest da bih pročitao mrtvi mail? Koristimo kvantnu tehnologiju i ne mogu dobiti mail na omnitool? Ne može mi ga SAM proslijediti? Mail je mogao biti integriran u glavni Menu.

I tako, ima igra milju komponenata i relativno je kompleksna po dizajnu, puno je tu stvari i neke su odrađene odlično, a nekima je falilo još poprilično poliranja.
Trenutno me najviše zanima zašto me igra prilikom kreiranja lika pitala jesam li u staroj trilogiji imao muškog ili ženskog Sheparda, baš me zanima kakve će to veze imati sa Andromedom i hoće li uopće. Bez spoilera, molim
Atrax je offline   Reply With Quote