Citiraj:
Autor Kal-EL
U tim nekim 'sitnijim' iznosima, mislim da neka neke znacajne razlike.
Treba probati naravno ali tesko je neke znacajnije razlike uociti.
Kad sam kupovao svoje zadnje kefove q300, slusao sam ih po cca 15 min na jednom rotelovom integrircu (10tak tkn) i marantzu avr sr 5011 (kao moj).. meni je stvarno tesko cuti neku razliku u tako malo vremena i tamo je nisam cuo...
|
Nema neke razlike, slušao sam dosta toga i ustvari je najbitnija stvar ne uzeti slabo pojačalo ako zvučnici imaju veliku membranu. Za zvuk je ipak najvažniji zvučnik, a ovo ostalo je ipak manje važno.
Citiraj:
Autor smirnoff
@ explorer - nebuš puno napravio...naruči novi zvučnik, oko 330 kn je i zamjeni ga.
EDIT - šta volim kad ofum izbaci predzadnju stranu i zadnji post pa ja odgovorim na njega a onda forum otvori još cijelu stranu novih postova...
|
Ne bih davao 330kn, to je trećina vrijednosti zvučnika, a kako rekoh da živim u zgradi, ne mogu ih nikako raspaljivati.
Citiraj:
Autor jean luc
Zato je, ako želiš čuti što više zvuka kakvog je konstruktor zamislio a ti platio, nužno omogućiti tim drajverima da dišu - obavezno ih staviti na stalke i izvući srazmjerno dalje od zida da ne bi došlo do tutnjave zbog refleksija, te pogoniti ih snažnim i po mogućnosti brzim pojačalom koje će moći kontrolirati te 20ke.
Meni se osobno sviđa zvuk diamonda 9, barem ovih koje sam čuo, a najpogođeniji mi se čini 9.2, no nisam slušao 9.3 a i od samosojećih samo 1 model.
U principu ima koliko sam vidio na njuškalu izbora pojačala kakvo bih ti preporučio, u pravilu Japanci s vrha ponude. Za lovu koju imaš trenutno - prilično stari moraju biti, nažalost.
Meni je zapela za oko jedna Yamaha 890 mislim, al ima i Sonya, Kenwooda i Onkya, i slično.
Gledaj da imaju 70-100 W nazivno (RMS) i da je pojačalo što teže. Mislim da bi sa slabijim pojačalom bio manje zadovoljan, pa da je i novo.
Kao zadnje naravno, ukazujem na značenje kvalitetnog izvora zvuka, jer bez toga isto može biti nedovoljno dobro. Tu apsolutno preporučam Rasp sa DACom nekim (HAT), za malo novca puno vrijednosti.
No onda s tim sistemom možeš fakat dugo živjet, refrešat elektrolite na ampu i očistiti potenciometre, i sa relativno malo love guštat ka prase u mjuzi - ako to želiš.
PS- i da, obavezno riješit/ zalijepit ovjes prije nego ode kvragu, jer kod nas baš nema trgovine sa takvim djelovima, nego češ Morat naručivat i čekat izvana - a čemu?
|
Imaju prostora, stoje na stalcima koji su napunjeni kvarcnim pijeskom i ukupno su u zaista dobrom stanju, osim tog malo problema koji mi ne utječe na zvuk.
9.2 su najbolji zvučnici iz serije za neke prosječne prostorije, ja sam u 25 kvadrata i paše mi pozornica koju ovu zvučnici pružaju, a kad je još malo veća prostorija zvuk bude sjajan, naravno, uz adekvatno pojačalo.
Slabije pojačalo ne igra, imao sam starog Sonya, 2X35W po kanalu, preslabo je to za 8", bas nije čvrst i zvuči mlitavo. Uzeo bih nekih 80W po kanalu. Kako da znam jel pojačalo brzo, da se može hrvat s velikom membranom?
Kao izvor zvuka imam M audio Fast track, mislim da je to dovoljno dobro.
Probat ću taj dio (još uvijek je prilično malen) zalijepit ljepilom za cipele, pa viditi kako će se ponašat.
Hvala svima na dosadašnjim savjetima