Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 29.05.2017., 21:54   #35460
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Puno vas je sve za kvotat, pa evo ovako par iskustava u zadnje vrijeme.

Ohara, bio prije tri dana, pojeo capricciosu, prefina. Nimalo vodenasta, imam i fotku negdje pa cu stavit. Meni je i dalje ohara no1, pizze su brutalno fine i dalje.

Da imaju problema s osobljem, da su mrvicu pali u kvaliteti i da pizzajoli pomalo variraju u izradi pizza, to je istina. Ja doduse losih iskustava nisam imao, i bez obzira na sve receno, bolje napolitane trenutno u hr nema.

Mario, ne sumnjam da je bilo tako kako kazes, nemoj me krivo shvatit.

Igomat, takodjer poceo varirat u kvaliteti. Koliko sam uspio primjetiti u zadnje vrijeme svinjetinu nabavljaju od Kudelica a junetinu i teletinu od Medvena. Junetinu i teletinu mogu preporucit, a sa zadnjih par rundi svinjetine nisam bio zadovoljan. Od svinjskog programa ono sto i dalje kupujem je bijeli spek, izvrstan. Koljenica je zakon, moze ossobucco, a moze ju se poprzit i ubacit u varivo, fenomenalan smek da. Pacani ramsteki i dalje jako dobar omjer cijene i kvalitete.

Sto se svinjetine tice, preporucam zumbercanku na kvatricu. Izvrsna svinjetina, uzimao zimus za kobase i par puta po narudzbi za rostilj. Mogu bez zadrske reci da im je meso bolje od vecine onog sto se zakolje po nasim selima kao domace. Zapravo, zumbercanka je jako dobra mesnica, svega sam tamo kupovao i sve je bilo top kvalitete. Preporucam njihov rostilj program u sezoni, mljeveno, vratina, piletina i janjetina u komadima, sve odreda jako fino. Jedino sto mi tamo nije po cefu su oni pacani ramsteki.

U Grasi na Malesnici danas uzeo pljeske sa sirom, pilece raznjice i pecenice. Znaci pljeske su ocaj zivi. Em prosjecne okusom, em se doslovce radi o dvije pljeske izmedju koje su stisnuli snitu loseg sira, i kod pecenje kako se sir topi pljeske koje su predebele se razdvoje i sir iscuri. Grozomorno izgleda kad se ispece i prelose za pljesku iz ugledne mesnice. Ostalo jos nisam probao, ali ovo mi je druga kupnja tamo i drugi put da sam lose prosao, sumnjam da me budu vise vidli.