Gledam svugdje trpaju šit edge gluposti sve u svrhu stanjivavanja telke, imam model od sonija star 9 godina va matrica i beklajt osvjetljenje, u pocetku je bila odlicna slika, doduse sad je vec na izdisaju nakon tolko godina, al se vide pokazatelji nekadasnje kvalitete (va matrica i beklajt osvjetljenje).
Hocu rec, mogli su ostat pri tome da ugradjuju beklajt, bilo bi sve bolje i da stave u neke modele VA matricu, a proizvodjaci guraju taj vrazji IPS u skoro svaki model tva, jako je rijetkost nac tv sa va matricom, izuzev nekih sony modela iz 2015te i top klase samsunga 2016te (serija 7, 8, 9) i mislim neke nize klase iz samsunga.
Konkretno, Sony sa xe90 serijom napravio prakticki pun pogodak, znam da 49" model ima manje (negde sam nasao 16, al to nije sigurno) FALD zona, spram recimo panasonica sa preko 500 zona (hajend model, mislim da je serija 900) al opet dobrodoslo je i to tj pridonijet ce kvaliteti slike.
Bas sam pikirao taj samsung seriju 8, al ima i ona nekih problema, neravnomjerno osvjetljenje, mrtvi pikseli, odljepljivanje zadnje strane, doduse to vise ide seriju 7, serija 8 je ok..
Modeli za tekucu godinu iz samsunga su razocarenje, dok je sony napravio odlican posao ove vodine, pogotovo sa xe90 modelima a FALD je uvijek bio rezerviran za top klasu, a sad je napokon ta opcija se spustila u neku srednju gornju klasu televizora (xe90).
@Rista, xe8505 je odlican isto, cak sam i njega razmatrao, al hebiga xe90 mi je primamljiviji
Sent from my HTC 10 using Tapatalk