View Single Post
Staro 29.05.2017., 14:40   #8381
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Ali nema dobar local diming. Jedino za sada vrijedno uzeti da je razina crne dobra je nova sony xe serija 9 pa nadalje ili eventualno ako se upikne ks8000/9000 starija samsung serija.
Ovdje ima popis modela koji su sa navedenim featureom na "ti". Osim OLED-a nema ih puno. http://www.rtings.com/tv/tests/pictu.../local-dimming
Ja osobno dvojim između Sony XE9005 i LG OLED B6/C7. Pričekati ću da cijena padne pa ću nešto uzeti od toga.
S time još jedan sitan detalj: ispod 10k kn nema vrhunske crne, tko puca na to. Doduše ima Visio modela ali se isti prodaju samo u SAD-u.
XE90 je zvijer od telke, napokon VA matrica FALD, niski input lag..
Uglavnom, oove godine Sony je dobro krenuo, čekam da padne cijena i onda u nabavku..

Oled još nije zrel, kolko sam čitao o B6,ima nekih problema (motion blur) a i potonji još dost košta, dok padne to na kojih 10tkn, onda bi se moglo razmišljat, a do tad bu se i oled usavršio, cca 2-3 god.

A i novi Panasonic je odličan ex780, malo slabiji od sonya xe90 serije al je zato nekaj malo jeftiniji, za gejmere odlična, oko 20ms input lag dok je kod xe90 oko 33ms..
zvonac je offline   Reply With Quote