View Single Post
Staro 27.05.2017., 14:23   #1
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Igre rade ubrzano

Pozdrav!

Iskreno, ni ne znam gdje bi najbolje bilo smjestiti ovaj problem, pa sam tu stavio.

Već duže vrijeme muku mučim sa ovim problemom i nikako ne mogu naći riješenje, a niti uzrok.

Igre na računalu rade ubrzano. Najviše igram ETS2 i problem se manifestira na način da kamion nema osjećaj težine, ubrzava prebrzo (slab kamion povuće teški teret bez problema, kao da vuče običnu prikolicu, nema razlike između najslabijeg i najjačeg kamiona).
Isto tako u vožnji pri brzini od 70-80 km/h dojam je kao da kamion ide preko 100 km/h.
U početku sam mislio da je do nekog od moda, ali ista stvar se događa i nakon što kompletno obrišem igru sa kompa, ponovno je instaliram i napravim novi, čisti profil.

Također i u Farming Simulatoru sam primjetio sličnu stvar, da je dojam brzine traktora i ostalih strojeva veći nego što zapravo idu.

Što se FPS-a tiče, sa Vsyncom je na 60. Problem se javlja i kad je Vsync isključen.

Pokušao sam brisati i ponovno instalirati igre, prebacivati sa HDD na SSD i obrnuto, pokušao sam Set Affinity i Set Priority, ali ništa nije pomoglo.

Također, prebacio sam se sa W7 na W10 (odrađen clean install), ali stvar je i dalje tu.

Svi driveri su updateani, računalo je bez malwarea (redovito skeniram, AV programi updateani).

Ne znam što bi više pokušao. Ako netko ima neki savjet, slobodno neka se javi.