View Single Post
Staro 27.05.2017., 09:49   #1854
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Po meni, ipak bi trebali uložiti nešto resursa u peglanje softvera. Lakše je kasnije peglati softver za nove modele ako ga imaš ispeglanog za jedan.
To stoji, ali promijeniti su interes nažalost.
Kako ja to vidim:
-njihov model proizvodnje i prodaje više ne ide tako dobro, počeli su ih i ostali kopirati, vidiš da zaostaju, gazi ih npr. huawei s puno manje modela, oppo, vivo i slični isto su uzeli svoj dio kolača
- preorijentirali su se na proivodnju raznoraznih gadgeta, rade sve od igle do lokomotive, mobiteli im više nisu zanimljivi
-Xiaomi je ipak mala firma, vjerujem da su rastegnuti po pitanju resursa, a i cijeli taj community nekako djeluje volonterski, nimalo profesionalno. Jaki su u marketingu, online promociji itd. Ekipa u Indiji to puši, u EU su ipak malo educiraniji korisnici i ne možeš samo tako muda pod bubrege uvaliti.
- cijena - jbg, negdje moraju ušparati, nažalost krenuli su šparati na softveru, upravo onome što im je bio glavni adut kad su počeli s mobačima

Citiraj:
I ne kužim tu politiku neširenja u USA i EU. Govorimo o tržištima od 500-600 mil ljudi. Zar to nije vrijedno ulaganja u prodajni i servisni lanac?
EU i USA tržišta su zeznuta, puno regulative, konkurencija,... lakše se širiti u Indiju i slične prostore i prodavati tamo jeftinu robu i ne puno brinuti o zakonima. Samo indija je 1.3 mlrd ljudi po zadnjem popisu. Kod njih tradicionalno lansiraju jeftinije modele ili bez opreme (npr. Indijski Mi5 dolazi sa slabijim punjačem bez QC). Zašto su im RN3 ili R3S bili najprodavaniji modeli? Radi indije gdje je prodaja išla ko luda.
Da sam ja na čelu takve firme i da imam tržište kao što oni imaju: Kina, Indija itd. ne bi se ni meni žurilo u EU, niti u US gdje bi vjerojatno popušili tužbu od Applea valjda za to što uopće proizvode mobitele. Sjetimo se Samsunga kad mu je dosuđena ona milijarda, samo što si oni to mogu priuštiti. Da sud stisne xiaomiju takvu kaznu, mislim da bi mogli ključ u bravu staviti :-)
c-shadow je offline   Reply With Quote