View Single Post
Staro 25.05.2017., 09:49   #7045
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Obzirom da popravak nije moguć niti je taj proizvod raspoloživ, po Zakonu imaš pravo na povrat novca. Cjelokupnog iznosa.
Druga je opcija zamjena za neki drugi/bolji uređaj uz eventualnu tvoju nadoplatu.
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova

Po ovom, osim ako nije u obveznim odnosima negdje reguliran povrat novaca zbog "nemogućnosti" trgovca da nabavi isti dio - njihova je obveza da poprave ili zamijene stvar.

Ja bi tražio stvar u vrijednosti punog iznosa nazad takozvanu ekvivalentnu zamjenu.
Povrat novaca nam ne treba ...
a ni sama stvar nije od neke važnosti jerbo kad je to prdnulo , otišli smo u prvu apoteku i kupili novu stvar.

ALI eto , ako smo vec odlucili to reklamirati , onda želimo riješenu reklamaciju u našu korist koja bi u ovom slučaju bila zamjena ili popravak.

Realno gledano , što bi kupca trebalo opterecivati odakle je trgovina nešto dobavila , i što trebaju napraviti da bio to popravili/servisirali.

Inace ,mislio sam kako je na kupcu da bira što mu odgovara.
U ovom slučaju su oni ko papige s trazenjem broja racuna kako bi napravili povrat. A to lagano iritira jer se kupcu oduzima izbor.

Zbog toga me zanimalo jeli krajnji izbor na kupcu tj. moze li se zakonski inzistirati na popravku.

Da , vidim sto piše u citiranim člancima zakona te su im isti kopirani ali kao što rekoh , oni su papige.
Ispricavaju se što nemogu isporuciti zamjensku stvar i traze broj racuna za povrat kako bi riješili reklamaciju :-/