View Single Post
Staro 24.05.2017., 10:42   #7032
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
znaci ne kupovat polovne uredaje s r1 racunom
Jedino tak ćeš dobit neki mob povoljnije al da je najsretnije rješenje u slučaju reklamacije gdje se uređaj nemre popravit i nije

Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
dobra fora za uzet pare nakon kaj zdilas mob sa r1

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Zapravo i ne, osim ak znaš da ćeš izganjat svoja prava i da će ti firma dat tu lovu nakon kaj sve završi

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Ja imam zamjenu jednog krepalog uređaja za drugi... skuplji.

Račun izgleda ovako :
odobrenje : karikiram 500 kn
uređaj = 750 kn
Ukupno= 250 kn

Tu trebam dobiti 750, ne 250, ne?

Treba vidjeti zašto je "rabat"... ako je zbog akcije tada se dobiva plaćeni iznos.. ako je neko odobrenje tada ide puni iznos.

Svakako ne pristati na manji iznos nego insistirati na popravku uređaja ili zamjenu za isti jer ako to ne obave krše zakon o zaštiti potrošača.
750kn.

Moja dva iskustva su ovakva:
Nokia 1020, cijena uređaja na računu 6000 kn, popust na tarifu 5000 kn. R1 račun.
Mob je završio u mobisu, i ispalo da se nemre popravit, s obzirom da do te firme nemrem doć nisam ni pitao za povrat love, ponudili su mi 2 najjači model Nokie iz ponude. 1020 kupljena u t-comu.

Lg G2, nepopravljiv, dobio odobrenje za drugi uređaj (VIPov), mogao sam birat uređaj iste cijene ili skuplji, jeftiniji ne.
Kaj se cijene tiče isti princip kao gore, al dolazimo do najbolje stvari kaj telekomi rade: pogledajte cijene samih uređaja kod njih, cijene su po 1000 kn veće nego po dučanima jer očito računaju da će ljudi imat zamjene i da izgube što manje love.

Kaj se tiče kupovine na rate mislim da je na računu isto stavka za uređaj i ta stavka se treba gledat prilikom zamjene, u pravilu su te stavke dost visoke ali su i cijene novih uređaja još više.
Anyway dobro osmišljeno od strane telekoma

Ak se ne varam kad fizička osoba kupuje onda se na nju kači Zakon o zaštiti potrošača, a ako se radi o pravnoj osobi (firmi) onda se kači na Zakon o obveznim odnosima koji nije tako blagonaklon prema kupcima...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote