Citiraj:
Autor Pupo
Provjerio sam sad, u biti, dugoročno najjeftinije je da kupite Retail stikove s PRO verzijom. Koje onda možete instalirati na nova računala kad ova budete mjenjali, što uz one najave M$-a da je Windows 10 zanji OS možda i nije bedasta opcija.
Sad, ako nemjenjate često računala, opcija ti je taj upgrade koji si spomenuo, ili da idete s onim "legaliziranjem" licenci što je mislim još skuplje od tog upgradea. S tim da obe opcije su ti vezane za ta računala odnosno windowse na tim računalima. Nema selidbe ni ničega.
|
Malo sam istražio, upgrade na Pro je u SAD-u je 99 dolara - nije baš najbolje ali je prihvatljivo. Nas Europljane deru, pa je upgrade 159 Eura. Svinjarija samo takva. 160 Eura je zapravo cijena nove OEM Pro licence (oko 1150 kuna najjeftinije na nabavi). Za ovo Retail bi mi pomoglo da sam bar kupio Home licence koje mogu preselit (ili prodat) ili nešto. Ovak sam kupio komad papira i CD za 850 HRK. Do kraja godine planiramo još pokupovat tih računala, pa mi treba zapravo najjeftinije rješenje moguće, a licence se neće selit s njih.
Citiraj:
Autor coconut
A da kontakiraš lokalni MS support?
|
Ma zapravo to sam i ja krenuo, pa sam počeo tipkat automat dok mi nije rekao da je support na engleskom. Nemam ništa protiv toga, ali sam iskreno sumnjičav prema tome da mi netko tko nije lokaliziran u Hrvatskoj odgovara na pitanje o lokalnim cijenama pa sam lagano poklopio.
Baš sam mislio da se M$ malo opametio s ovakvim stvarima i izlazi u susret s korisnicima (npr. besplatni upgrade na 10-ku), ali očito samo nekima.