View Single Post
Staro 13.05.2017., 16:30   #1140
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Nije bilo neprijateljski, ako je tako zvučalo to mi svakako nije bila namjera.
Ma šalim se

Citiraj:
Samo kažem da eventualni budući nedostatak ploča nije razlog da se sad nešto mijenja.
Svakako. Nisam ni mislio da je razlog upgradea strah od rikavanje ploče, ali može biti otežavajući faktor ako rikne. Čisti ekonomski razlog - rikne ti ploča, nećeš kupiti novu nego ideš na npr. Ryzen. Buđet ti je uvećan za tržišnu vrijednost s1155 ploče, koja može biti i nemalih 500-tinjak kuna, skoro da pokrije B350 ploču.

Citiraj:
Što se mene tiče ovaj sb može ove sekunde crknut i ploča zajedno sa njim, opet bi bio najisplativiji procesor kojeg sam imao
U svakom slučaju da je. Novi je koštao 1200 kuna. Sad i5 K dođe skoro 100% više. Nikad više takvog procesora, što cjenovno, što dugoročno dobrog, što OC friendly.

Citiraj:
Ono što mi se čini da bi uskoro moglo biti problem je nedostatak m.2 pošto je ssd komponenta koja u stvari donosi najvidljivije performanse a sata3 je odavno nedovoljna.
Je, M.2 je vrlo vrlo korisna stvar za imati na ploči. Još da SSD-ovi malo pojeftine i fakat će biti dovoljno imati u kompu 1x M.2, 1x SSD SATA3 i eventualno te možda 1x mehanički 2 ili 3TB.

Citiraj:
Tako da iako bi 2500k mogao trajati 5g upgrade će svakako biti ranije.
Kao što rekoh, sada i sigurno još godinu-dvije će taj procesor biti itekako koristan i iskoristiv. Naravno da svi jutuberi kažu da treba apgrejdat jer za to su i plaćeni/nagrađeni.
I slažem se da treba refresh nakon 5+ godina. Ali ne onaj koji košta 5x više nego što li donosi performansi.

Citiraj:
Kad bi sad radio zamjenu vjerojatno bi išao barem na 6/12 ryzena, ali nadam se da će upasti neki 8/16 za godinu, dvije.
Istina. Ispod R5 1600 (sadašnji 6/12) nemoj ni gledati. R5 1400/1500 ti na 4 jezgre dodaju SMT što i nije neki veliki plus jer praktički nemaš ni jedne fizičke jezgre više.
Brko je offline   Reply With Quote