Citiraj:
Autor Exy
Nije bilo neprijateljski, ako je tako zvučalo to mi svakako nije bila namjera.
|
Ma šalim se
Citiraj:
Samo kažem da eventualni budući nedostatak ploča nije razlog da se sad nešto mijenja.
|
Svakako. Nisam ni mislio da je razlog upgradea strah od rikavanje ploče, ali može biti otežavajući faktor ako rikne. Čisti ekonomski razlog - rikne ti ploča, nećeš kupiti novu nego ideš na npr. Ryzen. Buđet ti je uvećan za tržišnu vrijednost s1155 ploče, koja može biti i nemalih 500-tinjak kuna, skoro da pokrije B350 ploču.
Citiraj:
Što se mene tiče ovaj sb može ove sekunde crknut i ploča zajedno sa njim, opet bi bio najisplativiji procesor kojeg sam imao
|
U svakom slučaju da je. Novi je koštao 1200 kuna. Sad i5 K dođe skoro 100% više. Nikad više takvog procesora, što cjenovno, što dugoročno dobrog, što OC friendly.
Citiraj:
Ono što mi se čini da bi uskoro moglo biti problem je nedostatak m.2 pošto je ssd komponenta koja u stvari donosi najvidljivije performanse a sata3 je odavno nedovoljna.
|
Je, M.2 je vrlo vrlo korisna stvar za imati na ploči. Još da SSD-ovi malo pojeftine i fakat će biti dovoljno imati u kompu 1x M.2, 1x SSD SATA3 i eventualno te možda 1x mehanički 2 ili 3TB.
Citiraj:
Tako da iako bi 2500k mogao trajati 5g upgrade će svakako biti ranije.
|
Kao što rekoh, sada i sigurno još godinu-dvije će taj procesor biti itekako koristan i iskoristiv. Naravno da svi jutuberi kažu da treba apgrejdat jer za to su i plaćeni/nagrađeni.
I slažem se da treba refresh nakon 5+ godina. Ali ne onaj koji košta 5x više nego što li donosi performansi.
Citiraj:
Kad bi sad radio zamjenu vjerojatno bi išao barem na 6/12 ryzena, ali nadam se da će upasti neki 8/16 za godinu, dvije.
|
Istina. Ispod R5 1600 (sadašnji 6/12) nemoj ni gledati. R5 1400/1500 ti na 4 jezgre dodaju SMT što i nije neki veliki plus jer praktički nemaš ni jedne fizičke jezgre više.