View Single Post
Staro 13.05.2017., 01:00   #4
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Koliko čitam po netu, svi spominju driver compatibility, gdje god da sam gledao svi imaju problem s Asusom, tako da mislim da je do drivera. Jer nisu kompatibilni s windows 7.
W10 mi je na laptopu, no isti problem sam imao i kad sam bio stavio W7 lani.

Ispada da je Asus šrot od laptopa, tj. zbog komponenti koje ugrađuju...

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Po Hardware ID to je neka Broadcom 1x1 bgn, pronalazim drajver ver. 7.35.338.0

Jesi siguran / provjerio da je WiFi integriran na mobo ?
Ako nije možda je zamijeniti sa nekom drugom ?
Treba provjeriti jel ima Whitelist hw - a.
Ako je onda koristiti neku drugu via usb ?
Pa da, mislim da je taj Broadcom inače u jeftinijim laptopima (očito).

Da, to je verzija drivera iz 2016, probao sam 2013-u, 2015-u, mislim da sam isporobao sve drivere i uvijek zeza.

Ono što ne mogu shavatit - skužio sam da ovisi i na koji se uređaj laptop spaja, trenutno mi mobač (A5 2016) daje internet laptopu i tako je već cca 3-4 sata i nije zablokirao, čim se prebacim na 'kućni' WiFi, laptop se zablokira. Lani sam imao drugi mob i tad mi se obavezno laptop zablokirao, dok na drugom WiFi-ju nije (stan).
Tko tu koga?!

-ne znam jel je WiFi baš integriran na matičnoj, ali ne bih išao na to, em je dodatni trošak, em od ukupno 2x USB-a bi onda imao samo jedan, nit sam u HR.

EDIT: malo sam googlao i čini se da je WiFi modul moguće odspojiti i zamjeniti, jer je na konektor (nešto kao PCI slot): http://www.ebay.ie/dsc/Laptop-Replac...w=wifi+adapter

-ne bi išao to mjenjati jer mi nitko ne može garantirat da će to riješiti problem, a i laptop ima 5g jamstva (prošle su tek 2 godine i 2 mjeseca).

EDIT2: maloprije je zablokirao i dok je bio spojen na mob, ali na mob je 'izdržao' 4 sata. Pitam se jel ima veze dok se nešt skida ili dok je WiFi 'idle', idem to provjeriti pa javim.

Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 13.05.2017. u 01:22.
Remixer je offline   Reply With Quote