Osobno, vrlo brzo procijenim kakvu SAS igra obranu ... ako je Aldridge/Gasol/Lee na Hardenu onda znam da je zajebancija u obrani (kao što je to često bio slučaj u prošloj tekmi).
Ako su Leonard, Green ili Simmons na njemu, onda znam da se Brada neće nazabijati.
Spursi su jako oscilirali u obrani protiv Houstona ... pogledaj samo 1. tekmu gdje je znalo biti po 30-40 poena razlike u jednom trenutku. Jednostavno nisu igrali obranu kako oni znaju.
Kada se Pop počne derati (i skidati svece) određenim igračima onda znam da će i odigrati kako treba, jer ih naganja po cijelom terenu za svaku sitnicu kako bi odigrali kako se spada.
Može Brada biti ne znam kakav igrač, ali kada dođe na kvalitetno postavljenu SAS-ovu obranu, nema im pomoći, jer on je samo jedan iso igrač, a Spursi igraju kao momčad.
Druga stvar je recimo Durant u GSW-u ili James u Clevelandu koji su okruženi kvalitetom, pa mogu odigrati čuda ili gađati nemoguće šuteve, čak i na dobro postavljenu obranu. Jednostavno znaju da ako oni ne mogu zabiti, ima netko drugi tko može ... a to Harden jednostavno nema u svojoj ekipi, ako su svi pokriveni.
Houston jednostavno nema te preduvjete, jer ako markiraš sve ostale njihove igrače (kao u prošloj tekmi), Harden može samo bacati šuteve i moliti se da će biti njegova večer. Ovu zadnju tekmu je SAS dobro čuvao 3P liniju, a pod košem ionako nije bilo ozbiljnije prijetnje zbog ozljeda njihovog centra, a tu se onda baš sve svodi na Hardena.
"Dajmo mu loptu, on će sve odraditi."
Trebali su naučiti iz OKC primjera da to baš i ne ide najbolje ...