View Single Post
Staro 12.05.2017., 21:21   #2343
ali_dzi
Registered User

Datum registracije: Nov 2009
[QUOTE=silver_tip;3059174]Aha, znaci muljaza neka, standardno u rvatistanu ]

Nije nikakav 'rvacki trange-mange biznis, lovim free WiFi sa ulice. Malo kasnim jer se nisam sjetio passworda za pristup primarnom ruteru, ali evo konfiguracije:
  • vanjski WiFi AP (172.16.100.1) na koji nemam nikakav utjecaj.
  • primarni ruter SX763 DD-WRT - Client bridge (routed) (192.168.1.x)
    isključen DHCP (ni nema ga u ovom modu), ovaj ruter prenosi IP od vanjskog WiFija na WAN port sekundarnog rutera.
  • sekundarni ruter D-LINK (DHCP na 192.168.7.x). Prima od primarnog preko WAN-a externu IP adresu od WiFi AP-a (172.16.100.x)
  • treći ruter je neko govno, koje služi samo za spajanje kućnog WiFi-a (jer D-Link nema WiFi), DHCP daje D-LINK, ovdje je isključen.
Uglavnom, sekundarni i tercijarni ruter bih želio zamijenit sa SX763 sa DD-WRT-om. Mislim da primarni ruter ne trebam čačkati, jer on radi ono što treba - prenosi vanjski WiFi signal, ali taj novi bi trebalo nekako natjerati da od primarnog primi proslijeđeni ulaz od vanjskog WiFija (što D-Link radi preko svog WANa) i onda to proslijedi u svoj segment mreže 192.168.x.x, kako na UTP, tako i na WiFi za sve kućne uređaje.

Eto sad sam mislim bio dosta jasan glede konfiguracije, ali kao prvo, veliko HVALA svima koji pokušavaju pomoći!!!
ali_dzi je offline   Reply With Quote