Citiraj:
Autor Tvrdi
Pa računam da će mi i žena raditi baš kao i ovdje. Nismo uhljebi, ni ona ni ja...školovani smo i volimo raditi. Takvi se vani cijene. Osim toga nemoj mi samo reći da mi je ovdje bolje jer imamo plavo more....
I mala digresija....uzeo godišnji jedan dan da obavim neke stvari...i baš svaki put na GO vidim ekipu nabildanu, nekih 30ak godina u nekim mečkama, u trenirci..idu iz teretane, us red radnog vremena...e takvima je ziher dobro ovdje...To si u pravu.
|
Bez brige, iskusio sam rad gore. Sve to stoji da si cijenjen i plaćen.
No, priču da ćeš početi s finim poslom za koji si školovan možeš fino obrisati o dupe

Ljudi očekuju da će fino sjesti u ured i odraditi 8 sati od ponedjeljka do petka na toplom, čim siđu s aviona. Malo sutra...
Na stranu to što nećeš dobiti ni priliku doći gore i naći se u poziciji da ostaješ i tražiš posao, osim ako te oni ne pozovu, ali kad već sanjamo...
Da mi se gore ponudi jednak posao koji ovdje radim uz plaću koja odgovara njihovom standardu, otišao bih bez razmišljanja, ali da je sve tako divno i krasno kako su si ovdje ljudi umislili, bome nije.
Kad smo već kod auta, otišao sam pogledati kakvih poslova ima... Vulkanizeri se traže za 14$/h.
Sad zamisli koliko tebe kao krajnjeg kupca može koštati radni sat mehaničara ili promjena guma

Šišanje te košta minimalno 30$ kod lokalnog brice... Odlazak zubaru i već osnovni zahvat te olakša za bar 800$
Ovdje se o tom ne brineš, svaka od tih stavki je par stotina kuna...gore te višestruko olakša za isti posao. Ekipa koja je otišla van mi se redovno ovdje nacrta jednom godišnje i ne možeš ni pivu popit s njima jer su naručeni po svim privatnim doktorima, frizerima, zubarima...
Ali zato gore voze fine aute