View Single Post
Staro 12.05.2017., 10:17   #4123
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Nitko ništa u ovom biznisu ne izbacuje iz sprdnje. Ti proizvodi i njihovi kupci, s druge strane, mogu biti sprdnja. CPU se ne slaže kao lego kockice pa kada konkurencija izbaci CPU sa 16 jezgri, mi dodamo još 4 da konkuriramo. To je dugotrajan proces.

Intel trenutno zaostaje u broju jezgri po socketu (po cijeni) i to se neće tako brzo promijeniti. Naravno broj jezgri nije sva priča. Tu govorim o HEDT tržištu ako su x299 i x399 gotova priča, a čini se da i u serverskom svijetu pobjeđuju, međutim tu je broj jezgri bitan samo za određene segmente.

EDIT: Meni je ipak najzanimljiviji Banded Kestrel SoC i hoće li izbaciti nasljednika AM1 platforme s njim.
Intelov najavljeni 12 core je 16core cutdown Xeon, s odsječenim ECC modulom chipa.
Ajmo to postaviti ovako, Intel može staviti 18 core E5 2699 (v3/4? ) pod i7cu na LGA2066, kao što je Nvidia izbacila Titan XP sa 35xx jezgrica pod flagship za 1200 baksi, a kada se trebala pripremiti za Vegu je izbacila puni GP102 čip sa 38xx jezgrica(Titan Xp).
Jasno sad?

Citiraj:
Although we call Xeon E5 v3 an “18-core” processor, to be truthful, there’s just one model (“SKU”) where all 18 are present: the 2.3 GHz, 145W TDP E5-2699 v3. Nevertheless, each of the die configurations in the v3 series is based on an 18-core design that may be scaled down for lower cores.
http://www.datacenterdynamics.com/co...71.fullarticle

Zadnje izmijenjeno od: Bariarnil. 12.05.2017. u 10:26.
Bariarnil je offline   Reply With Quote