Citiraj:
Autor ali_dzi
Što bi trebalo u ruteru napraviti da prima ulazni signal preko UTP-a od ovog primarnog SX763 i distribuira ga dalje i na UTP
(preko ostala 3 porta) i na WiFi?
Pokušao sam svašta
|
Malo si iskomplicirao i taj prvi setup, zasto je prvi sx763 u client modu a ne u client bridged ( routed ) ?
Poanta je u tome da putem wifi-a taj prvi sx763 dobiva net ali ako je u client modu
mora obavezno biti u drugom subnetu i
mora imati ukljucen svoj DHCP server
a ako je u client bridged ( routed ) modu onda glavni router sa kojega taj sx763 dobiva net posluzuje sve sa svojim DHCP serverom.
Dakle
moze se sloziti za oba nacina ali prvo se definiraj dali je nuzan razliciti subnet jer u globalu., ti se ako je sx763 u drugom subnetu ne mozes
bez manualne promjene IP adrese i Gateway-a uopce ni logirati u main router koji daje izlaz na net.
Ja bih tj. i imam tako slozeno da je prvi sx763 u client bridged ( routed ) modu, DHCP mu je iskljucen i sve posluzuje main router te poslje
LAN-om ide jos 3 ista sx763 komada u AP modu, dakle na ta 3 AP + prvi sx763 u client bridge ( routed ) sta god da se prikopca zicno ili bezicno ta 3 AP ima izlaz na net.
Uopce mi nije jasno kako ti je moglo raditi ako ti je D-Link imao ukljuceni DHCP server a sx763 u client modu isto ima ukljucen DHCP server jer ako nema ne moze dalje putem LAN-a prosljedjivati nista...
Definiraj malo situaciju, dali je nasusno poteban drugi subnet i zasto ? Dali je problem da ti IP adrese dodjeljuje taj vanjski router tj. wifi izlaz na net ?