Koristim SX763&DD-WRT u Client modu kako bi mi lovio vanjski WiFi signal i UTP-om ga vodio na D-Link ruter u njegov WAN port (DHCP server).
Obzirom da D-Link nema WiFi (za to koristim treći ruter), a povremeno se i zblesira, nabavio sam još jedan SX763 sa DD-WRTom,
kojim bih onda zamijenio taj D-LINK (DHCP server) i WiFi ruter.
Ne znam kako na tom drugom SX763 napraviti WAN port (ima ga na Ethernet4, ali to fercera valjda samo na originalnom fw-u).
Što bi trebalo u ruteru napraviti da prima ulazni signal preko UTP-a od ovog primarnog SX763 i distribuira ga dalje i na UTP
(preko ostala 3 porta) i na WiFi?
Pokušao sam svašta, ali jedino što sam uspio je dobiti (samo na 1 PC-u) IP adresu od vanjskog WiFi-a (proslijeđena od primarnog rutera).
Druga računala u mreži više ne mogu spojiti na net jer je IP adresa "potrošena" na tom PC-u koji je prvi ulovio IP od vanjske mreže (172.16.100...).
Meni treba da ovaj seknudarni ruter prima vezu iz vana od primarnog rutera (sa 172.16.100...) i kreira svoj DHCP pool na 192.168....
na što će se spajati svi ostali kućni uređaji.
Nije mi hića, i dalje radi kombinacija starih rutera, ali kako sam malo radio rekabliranje po kući bilo bi zgodno da sad ovo nekako
riješim dok je sve "otvoreno", ako je uopće moguće, naravno.