View Single Post
Staro 11.05.2017., 17:58   #2337
ali_dzi
Registered User

Datum registracije: Nov 2009
Koristim SX763&DD-WRT u Client modu kako bi mi lovio vanjski WiFi signal i UTP-om ga vodio na D-Link ruter u njegov WAN port (DHCP server).
Obzirom da D-Link nema WiFi (za to koristim treći ruter), a povremeno se i zblesira, nabavio sam još jedan SX763 sa DD-WRTom,
kojim bih onda zamijenio taj D-LINK (DHCP server) i WiFi ruter.

Ne znam kako na tom drugom SX763 napraviti WAN port (ima ga na Ethernet4, ali to fercera valjda samo na originalnom fw-u).
Što bi trebalo u ruteru napraviti da prima ulazni signal preko UTP-a od ovog primarnog SX763 i distribuira ga dalje i na UTP
(preko ostala 3 porta) i na WiFi?

Pokušao sam svašta, ali jedino što sam uspio je dobiti (samo na 1 PC-u) IP adresu od vanjskog WiFi-a (proslijeđena od primarnog rutera).
Druga računala u mreži više ne mogu spojiti na net jer je IP adresa "potrošena" na tom PC-u koji je prvi ulovio IP od vanjske mreže (172.16.100...).
Meni treba da ovaj seknudarni ruter prima vezu iz vana od primarnog rutera (sa 172.16.100...) i kreira svoj DHCP pool na 192.168....
na što će se spajati svi ostali kućni uređaji.

Nije mi hića, i dalje radi kombinacija starih rutera, ali kako sam malo radio rekabliranje po kući bilo bi zgodno da sad ovo nekako
riješim dok je sve "otvoreno", ako je uopće moguće, naravno.
ali_dzi je offline   Reply With Quote