Lijep pozdrav svima. Kupujem novi monitor i imam neke nedoumice u kojima se nadam da mi možete pomoći. Monitor će mi služiti podjednako za surfanje, office i igre. Ne igram ništa kompetitivno, FPSe skoro uopće. Od "bržih" igara igram samo razne akcijske igre iz trećeg lica, ali pretežno RPGe i strategije.
Odlučio sam da bih išao na 27", 2560x1440, IPS. Od onoga što sam ovako izdaleka pregledavao i čitao, ASUS MG279Q mi je na papiru nekako savršen izbor, jer uz sve što želim ima i 144Hz, što vidim da ljudi masovno kažu da je dobra stvar za igre (pod uvjetom da ih mogu tjerati na toliko fps, pretpostavimo da ću moći). Na nešto skuplje od toga ne bih išao. Međutim, jednako tako vidim konstantne prigovore po netu da ima raznih QC problema sa tim monitorom, zbog čega malo zazirem od tog monitora.
Osim njega, Dell U2715H mi se isto po svemu čini odličan izbor, samo što nije 144Hz. To što nije "gaming monitor" mislim da ne predstavlja nikakav problem za igre, kao što rekoh, ne igram kompetitivno FPSe.
Zanima me što biste mi vi sugerirali u ovakvoj situaciji - ići na Dell ili okušati sreću sa Asusom ili možda nešto treće?
Hvala vam unaprijed.