View Single Post
Staro 10.05.2017., 18:32   #1701
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Kako nema ograničenja? Zakupiš širinu frekvencijskog područja, tj. bandwidth. I odlučiš koliko ćeš programa ugurati / kakvog bitratea.

Ne vidim da MAXtv, VIP, TotalTV imaju kvalitetan SD i HD preko satelita. Tj. da im je prioritet kvaliteta nad kvantitetom
To je to o čemu pričam, konkretno na poslu kod mene je neka trula bakrena parica za adsl udaljena od centrale 4 km i ja da se objesim naglavačke ne mogu dobiti ni "H" od HD-a jer nemam tehničke mogućnosti za to

Kod satelita ide "koliko para toliko muzike" pa ako ti platiš astri ili eutelsatu dovoljnu količinu love oni će ti omogućiti emitiranje ne samo u trenutno aktulenom HD ili 4k, ili budućem 8k (za tokyo 2020) nego čak i još u nepostojećem 16k

Dakle tvrdnje tipa "satelit nikad neće imat kvalitetu i mogućnost kao iptv" ne stoje sa tehničke strane, problem je jedino "matematika" tj u tome (kao što si i sam ustvrdio) da je našim providerima koji emitiraju preko satelita prioritet kvantitet a ne kvalitet

Citiraj:
Satelit ne varira i ne smanjuje BW.
Satelit to ne radi no rade to provideri, konkretno njemački Sky kad imaju prijenose Bundes lige smanje bitrate na drugim "nevažnim" kanalima a tako dobiveni višak udjele tekmi, naravno takva oprema košta pa čisto sumnjam da bi se naši domaći provideri upuštali u takvu investiciju

Zadnje izmijenjeno od: Andrija M. 10.05.2017. u 18:38.
Andrija M je offline   Reply With Quote