View Single Post
Staro 16.11.2005., 10:27   #1
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Podivljali monitor

Neznam je li se nekome neseto slicno dogodilo ali meni nije pa molim malu pomoc oko sljedeceg dogadjaja

Koliko god zvucalo nevjerovatno ali evo sta se dogodilo drajveri su mi preuzeli kontrolu nad monitorom da znam oni to i rade daju sliku na monitor ali su mi oduzeli kontrole koje se nalaze na monitoru (za posesavanje svjetline kontrasata polozaja slike i slicno znate vec imate one male gumbice na monitoru kojima stelate sliku na monitoru) e pa nekim cudom su mi nvidini drajveri oduzeli kontrolu nad njima iako im nisam rekao da mi to urede (postoji i ta opcija u driverima)
probao sam maknit drivere za monitor ali ne ide windoze vide plug and play monitor ali driveri i dalje vide monitor punim imenom i prezimenom cak i kada maknem i ponovo vratim drivere i vindoze vide p&p monitor a driveri (nvidia) opete vide monitor ko da imam ucitane drivere za njega.
nisam siguran ali cini mi se da je jebacina pocela nako stavljanje rivaturnera
montor je LG 700 P
moje misljenje je da mi ne preostaje nista drugo nego "format c:" ali bi doro doso koji savjet ili sugestija prije toga
a da nism reko kao se to manifestira osim sta neme kontrole na tipkama na monitoru (nekeko sam uspio izmajmunirat drivere - vindoze ili sta je vec krivac za to da ni dopusti rad sa monitorom pa sam jutros uspio postelat sliku da se nesto vidi na monitoru) kada se krene u propertise od drivera majmun mi ili brajtne digne na 100% ili mi contrast digne 100% ili jednu vrijednost srusi na 0% ali ne u driverima nego na bas na monitoru postavke boja su netaknute u driverima i da mislim da je monitor zdrav ko dren i da nije problem u njemu mada cu ga istestirat na drugom compu

jos jedna mala opaska o tome kako sam prvo primjeto da nesto ne valja kada pustim film biolo DVD DivX wma ili bilo koji drugi video slika doticnog je bila prezasicena zutom bojom dok je desktop i okolina bila nepromjenjena tj onako kako treba bit i kada bi tokom reprodukcije doticnog videa samo otvorio propertise od drivera slika videa bi se vratila u normalu dok su propertisi od drivera otvoreni slika pokrenutog vide je ok a kada su propertisi od drivera ztvoreni slika zuta ko lisce u jesen :confused: dok su boje okoline ne promjenjene tj desktop ima boje kako trebaju bit

mozda sam ja sta zabrija u rivaturneru jer sam tamo pokusao zakljucat frekfenciju ekrana koja se tradicionalno rusila sa 85 na 60 hz sta je stalan problem sa ili bez rive kod drivera za graficke kod XP-a a kreteni iz nvidie ne stave meni u driverima (sad to rjesavam da u registrijima ukljucim doticni meni) pa sam greskom ukljucio ili iskljucio jos neku glupost vezanu uz boje ili video overlej ili sta ja vise znam
uglavnom ljudi UPOMOC prije nego padne "format c:" jer mi se cini da bi me ovo moglo zezat i nako njega :mad:
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote