Citiraj:
Autor Sam Fischer
Zašto ti uopće treba 750W? Za ovu tvoju konfu, sa goldish 550W-650W si dobar?
Vjerujem da ne možeš ni sa jednim fulati, ja sam sa ovim RM650X prezadovoljan - ne znaš ni da postoji - to je i krajnji cilj napajanja 
|
Citiraj:
Autor sti
Brko, tebe stvarno svrbe pare, ne znam kako drugačije opisati tvoju želju za sidegrade-om
Taj Seasonic je krme od napajanja, gold efficiency, full modular, San Ace ventilator, top-tier performanse.
Ako ti se već nepotrebno troši 1000 kn, barem odi na neki platinum model, Evga P2 ili Corsair HXi.
|
Nije stvar bila u tome da bi ja mjenjao napajanje nego se dogodilo to da je moj Seasonic X-760 razvio cold boot issue pred koji mjesec.
Mislio sam da je to nešto privremeno.
Manifestiralo se tako da kada je napajanje bilo skroz unplugano sa strujnog kabela i "ispražnjeno", prilikom paljenja, dolazilo je do zastoja od 5-10 sekundi. Ono, klik, ništa i onda start. Taman je krenulo srat nakon kaj sam rekao da ima još malo garancije i da se nadam da neće riknuti
Reko OK. Ako je samo to, ko ga jebe.
Nakon toga, te pauze su postale 20-40 sekundi. A nakon toga, 3/10 puta nije ni htjelo kresnut pa sam morao klik-klak raditi sa sklopkom iza na napajanju da kresne. Ali kad je radilo, radilo je. Isto tako i reboot, najnormalnije. Samo cold start nakon pražnjenja je zejebavao na veliko.
I ništa, garancije u HR nije bilo jer je MSAN na deklaraciji napisao 36 mjeseci, a to je isteklo još 2015. Javio se Seasonicu na support. Odgovorili za 5 minuta, napravio RMA obrazac, opisao kratko što se događa i poslao mail sa opširnijim dijelom i testovima koje sam izveo (uključujući i jump start sa spajalicom) i 27.04. poslao u Njemačku na adresu koju su mi dali (110 kn poštarina).
03.05. je napajanje preuzeto. 04.05. u 10:19 započeo test, a u 10:39 je bio update da napajanje SS-760KM (X-760) ima simptome kako je user opisao te da je izdano "new replacement unit SS-750KM3 (X-750)". U 11:15 već dobio tracking broj od UPS-a.
Danas je stiglo, u mojoj kutiji sa mojim novinama unutra
Svaka čast Seasonicu i njihovom supportu. 110 kn me koštalo novo novcato napajanje koje dođe 1300+ kuna u nas. Skoro da nisam okinuo 800+ kn za novo :/
Naši "servisi" i "distributeri" u HR bi mogli naučiti koliko treba da se provjeri ispravnost napajanja, a ne ko od frenda kako je neki bronze Seasonic stajao u MR Serivisu skoro 2 mjeseca uz objašnjenje da su ga testirali 2 tjedna, dok je u mom slučaju otišlo u Njemačku i vratilo se novo u 13 dana, s time da je bio blagdan 01.05.
Seasonic FTW