Nisam osuđivao ni kritizirao... samo imam drugačiji pogled na vrijednost svog vremena jer vrijeme koje bi potrošio na traženje gdje ima jeftinije i odlazak do lika (jednog ili više njih) da bi kupio ulje, filtere i ostalo bi me izašlo skuplje nego da im ostavim auto i vratim se po njega dva sata kasnije
Evo, prije par dana sam sjeo u auto, dam kontakt, popale se kontrolne lampice i pogase, probam još par puta i zaključim da je ili otišao akumulator ili nekaj sa kontakt bravom/elektronikom.
Nazovem broj mobilnog jamstva, curka koja se javila zaprimi poziv i pita u koji servis ide auto... i deset minuta kasnije me zove lik iz šlep službe da mu potvrdim adresu i da mi kaže da je za 15-20 minuta kod mene.
Šlep je stvarno došao za 10-ak minuta, natovario auto na šlep, popunio nalog i odvezao ga na Jankomir. Sat vremena kasnije me zovu iz servisa da je auto ispravan no da je akumulator mrtav i pitaju da li ću uzeti akumulator kod njih ili ću donijeti svoj. Kažem da stave njihov i lik iz servisa kaže da mogu odmah doći kod njih i preuzeti auto.
Nazovem frendicu i ona me pokupi za 10-15 minuta i pola sata kasnije preuzeo sam auto i otišao sa frendicom na kavu.
Sve skupa je trajalo cca dva sata, a akumulator od 72 Ah u servisu sam platio 707 kn (šlep, dijagnosticiranje kvara, zamjenu akumulatora, pranje auta i dr. nisu naplatili).
Da sam sam išao sve sam, znači zvati lokalnog mehaničara koji je 300 metara od moje zgrade i kojeg bi 15 minuta na mobitelu slušao kako je u gužvi da bi na kraju ipak došao pogledati kaj je sa autom, pa googlanje gdje je najpovoljniji akumulator, pa žicanje nekoga da me odveze do dućana i vrati me doma, pa onda još sam moram zamijeniti akumulator ili ponovno zvati lokalnog mehaničara i dati mu za pivu i ćevape... e pa na sve to bi potrošio puno više od dva sata, a ušparao bi koliko? 200 kn? Sorry ali moje vrijeme vrijedi više od tih 200 kn.
PS. Nisam ni ja politički aktivan