Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.05.2017., 10:56   #28951
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Nisam osuđivao ni kritizirao... samo imam drugačiji pogled na vrijednost svog vremena jer vrijeme koje bi potrošio na traženje gdje ima jeftinije i odlazak do lika (jednog ili više njih) da bi kupio ulje, filtere i ostalo bi me izašlo skuplje nego da im ostavim auto i vratim se po njega dva sata kasnije

Evo, prije par dana sam sjeo u auto, dam kontakt, popale se kontrolne lampice i pogase, probam još par puta i zaključim da je ili otišao akumulator ili nekaj sa kontakt bravom/elektronikom.
Nazovem broj mobilnog jamstva, curka koja se javila zaprimi poziv i pita u koji servis ide auto... i deset minuta kasnije me zove lik iz šlep službe da mu potvrdim adresu i da mi kaže da je za 15-20 minuta kod mene.

Šlep je stvarno došao za 10-ak minuta, natovario auto na šlep, popunio nalog i odvezao ga na Jankomir. Sat vremena kasnije me zovu iz servisa da je auto ispravan no da je akumulator mrtav i pitaju da li ću uzeti akumulator kod njih ili ću donijeti svoj. Kažem da stave njihov i lik iz servisa kaže da mogu odmah doći kod njih i preuzeti auto.
Nazovem frendicu i ona me pokupi za 10-15 minuta i pola sata kasnije preuzeo sam auto i otišao sa frendicom na kavu.

Sve skupa je trajalo cca dva sata, a akumulator od 72 Ah u servisu sam platio 707 kn (šlep, dijagnosticiranje kvara, zamjenu akumulatora, pranje auta i dr. nisu naplatili).

Da sam sam išao sve sam, znači zvati lokalnog mehaničara koji je 300 metara od moje zgrade i kojeg bi 15 minuta na mobitelu slušao kako je u gužvi da bi na kraju ipak došao pogledati kaj je sa autom, pa googlanje gdje je najpovoljniji akumulator, pa žicanje nekoga da me odveze do dućana i vrati me doma, pa onda još sam moram zamijeniti akumulator ili ponovno zvati lokalnog mehaničara i dati mu za pivu i ćevape... e pa na sve to bi potrošio puno više od dva sata, a ušparao bi koliko? 200 kn? Sorry ali moje vrijeme vrijedi više od tih 200 kn.

PS. Nisam ni ja politički aktivan
hehe koliko god si se trudio ovo lijepo zapakirati, mislim da nisi nikog uvjerio eventualno sliku frendice da stavis :P

Sent from my MI MAX using Tapatalk
  Reply With Quote