Citiraj:
Autor Drug Brko
Golom oku nevidljiva. Ostavi tako i maši repom
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
|
Real bench stress test pol sata je prosao.Max temp 75c na silent krivulji ventova
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Evo samo da javim da klokanje sa p-states radi kao podmazano.C-6 state mora biti na auto u biosu ili nece radit(bar meni nije htjelo).Sve sto sam napravio je u core/p-states izborniku u biosu stavio na p0 custom i vec je sam povukao postavke od 39.5 mnozitelja.Tamo pise voltage i taj broj se oduzme od vcore koji je potreban za 3950 Mhz i to se upise u offset pod znakom +.U mom slucaju je bilo 0.125v.Kad boota winse mora se stavit power plan na high performance i tamo se onda nalazi opcija koja je inace skrivena pod processor states a to je min proc state i ja sam stavio na 20 posto.Rezultat je taj da mi proc u idleu kuca na cirka 1500 Mhz i oko 1v a cim poraste load proc je odmah na 3950 i 1.308v.Nemoram ni pricat da je leden u idleu a i manja je temp u loadu zbog offseta.
Inace za c6h ploce postoji programcic zen states di se iz winsa na finjaka ustimava frekva i voltaza proca.
Eto sad je ram konacno na 3200 pod 16 16 16 16 36 na 2T i cpu na 3950 Mhz
I am done with Overclocking i to su 24/7 postavke dok ne izade bios da ram radi na 3200 Mhz na 1T.