Kaj je najgore, provučeni su kablovi u svaku sobu i novi je stan pa nema šanse za ikakvim radovima sad. Ali u dnevnoj su iza TV-a, a i tako i tako laptop u dnevnoj nebi sigurno spajao kablom, čak i da je bliže utičnica. U obje sobe i u dnevnu imam provučene kablove od ormarića (mislim da je UTP Cat6), ali moram prvo u ormariću postaviti nekakav switch da mogu poslati internet iz routera u dnevnoj u obje sobe.
Ali isto tako bi volio dobiti maksimum što mogu preko WiFi-ja, tako da imam dva pitanja onda:
1) Koji router ili AP preporučujete? Naravno, najvažniji je omjer uloženo/dobiveno. Ne trebaju mi nikakve napredne postavke, samo da laptop može vuć maksimalnu brzinu koju može, a i domet je bitan (jer je komp još uvijek preko WiFi-ja, dok ne kupim duži kabel za sobu).
2) Koji switch se isplati uzeti? Potrebno mi je samo dva izlaza, za obje sobe, a bitno mi je da je što manji, jer mi je u ormariću već gužva velika. Postoji li kakvo rješenje bez strujnog kabla (nešto sam čitao o PoE varijantama)?