Još bolje, radio sam i sport i koncerte s manualnim objektivima.
Pošto ne vidim da imaš nečime potkrijepiti to što pričaš,
evo pa gledaj moje.
Korišteni Sony A7II i Tokina 80-200mm f/2.8 AT-X SD (push-pull objektiv).
I ti tvoji ljudi koji su u poslu više od 50 godina, nisu ti rekli da ne znaš, jer se oslanjaš isključivo na AF? Čudno, jer sudeći prema tome što pričaš, teško da je itko od njih u svojoj karijeri mogao fotkati djecu, jer nisu imali ni AF, a ni aparate koji su mogli raditi neke stvari umjesto njih.
Ja sam ti rekao, ne vjeruješ mi, dao sam ti koga da zoveš. Izvoli i informiraj se. Što sad ne valja?
Opet youtube i evidentne razlike... Ja ti pričam o vlastitom hands-on iskustvu. Ne vjeruješ mi? Okej, tvoj izbor.
Naravno da su nativni objektivi bolji jer su projektirani od nule, i to u zadnje 3 godine.
Konstrukcija DSLR objektiva seže u doba analogije. Dodan je AF motor i moderniji premazi i to je sve.
Stvarno si očekivao da će ti netko reći: "da, tuđi objektivi su bolji od naših, iako su 25 godina stari"
Da, rekao sam da su radili u 100% slučajeva jer sam probao desetak objektiva koji su trenutno bili na lageru. Konkretni 120-300 nisam probao. Od teleobjektiva sam probao 150-600 i 50-100, radili su savršeno.
Čekaj, jel ti mene je*** sad? Uzimaš mi AF test objektiva otvorenog na f/1.4 usred bijelog dana.
I da stvar bude bolja, ovdje slijepac vidi da je u Canon videu taj objektiv pritvoren. Naravno, postavke ne vidiš u Canonovom tražilu, ali pogledaj malo bokeh. Canonova verzija nema veze s f/1.4. Da ne pričam o korištenju centralne, križne manualne fokus točke na Canonu, a cijelog centralnog sektora na Sonyu. I onda još Sony-a približi na granicu mogućnosti fokusiranja. MFD te Sigme je 40 cm, pogledaj koliko je u Sony verziji videa, objektiv bliži ovoj figurici.
Ovo je smijeh od usporedbe. Da su već htjeli napraviti realnu usporedbu...onda su trebali:
1. Izabrati jednake focus postavke
2. Pritvoriti objektiv na jednaku blendu
3. Odmaknuti aparat van granice minimalne udaljenosti za fokus, recimo na istu na kojoj je Canon.
Odustajem od rasprave s tobom. Svaka čast na tome što radiš na području servisa, ali fotografiju ostavi nama s nekim formalnim obrazovanjem i puno iskustva u tom polju...
Kao što sam i rekao...stvar je firmwarea koji još nije finalan...