Poz.
Imam malih problema u zadnje vrijeme sa internetom pa da vidim šta misle oni koji se bolje kuže.
Više od godinu dana imam vdsl turbo30 i sve radi bez smetnji i prekida, u zadnje vrijeme cca 2-3 tjedna sam primjetio da brzina interneta više nije punih 30 nego 26 megabita, kad je max tv isključen bude 30, pogledam parametre iz rutera i više nije pušteni profil 38 megabita kao inače nego 33 ili čak nekad se synca na 31 jer sam probao restart rutera ne bi li se syncao na veću brzinu, a maximalna propusnost je pala za nekih 10 megabita, više puta sam se obratio ovima u tcomu i kažu onu dobru staru ako vam je od 21-30 bla bla sve je u redu, htio sam samo da dignu profil za 2-3 megabita i više max tv ne bi imao utjecaj na internet brzinu, sve šti su znali napravit je rr profila tak da sam odustao.
Sumnjam da bi problem mogao bit u prastarim instalacijama kod mene, jer otkad je telefon uključen prije pitaj ti boga kolko godina to ništa nije dirano, stavit ću i slike pa da neko objasni šta tu ne valja i šta da napravim jer sam odlučio provuć nove instalacije.
Inače ispred moje kuće je onaj crni stup sa paricama, par metara od tog stupa je kuća, ali ne moja, nego pokojnog dida i bake, pa onda tavanima ide dalje do telefonske utičnice u mojoj kući.
Ono što mene zanima šta bih dobio sa novim instalacijama, možda veću propusnost, manje gušenje same linije, upload veći ?
Udaljenost je 700 metara od centrale, to mi je tehničar rekao jednom davno jer je nešto radio na onom stupu pa je izmjerio sa uređajem.
Evo kako to izgleda.
parametri prije
parametri poslije
utičnica
kod crnog stupa na staroj kući
Šta trebam sve kupit od kablova da bi se to napravilo kak spada ?