View Single Post
Staro 28.04.2017., 22:31   #75
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
A misa mu i teorijama o struji

Struja se ponasa kak hoce mada mi mislimo da postoje neki "zakoni" na koje se @Prezime voli pozvat jel...

Dok sam zivio u zgradi montirali mi ( ja i komso njemu ) jednu antenu i cilj je bio gledati POP TV iz slovenije na 59 kanalu UHF-a !
Operacija uspjela, zgrada ima ravni krov i dan danas, cokl od 1,5m u koji smo usarafili 2 nosaca i cjevcugu od 5m sa jednim Ruskim
rotatorom za antenu, gore Hirschmann od 30dBi sa regulacijom + Iskra 91x.

Gledam ja to tak malo i velim hebote pa vislje je od gromobrana na zgradi....

Veli komsija a nista.., vidi gromobranske trake idu duz cjeli Cokl kako je zgrada i to ja budem povezao za gromobransku traku.
Ja reko, cuj ipak nebih jer ako grm strese u gromobran dobit ce i stup i kabl i svasta-nesta je moguce, radje cupaj kabl van tv-a kada grmi i rotator iz struje jer moze i po njemu doci.
I ostavili tako ali njemu bilo mrsko cupati i uzeo zicu od stednjaka pa otpustio onu plocicu za gromobransku traku i zaheklao tu debelu zicu i stego nazad.

Taj Tv vise nije ziv, eto Nije roknio neg se sam ugasio i to neka blaga grmljavina bila.

Poslje toga ja sam svoju antenu koja nije bila uzemljena i stalno sam cupao ipak uzemljio ali na oluk od vodovodne rine koji je isao u
zemlju i nije bio povezan sa gromobranskom trakom i to jedan jedini takav bio na zgradi, drugi su bili povezani no ovaj se nesto mjenjao pa valjda nisu spojili nazad na traku

Dakle antena ili u ovom slucaju mrezna oprema nema sanse da ju uzemljujem na bilo sta mozebitno povezano sa 220v, radje cu kopat posebno
uzemljenje ako treba kao sto i danas imam posebno uzemljenje u kuci za antenski stup i nema veze sa uzemljenjem od kuce.