Danas stigao P10 Lite, poigrao se malo s uređajem i vratio ga u kutiju pa će na prodaju. Razlog nije jer je loš, dapače, već mi je mojih 5.96" screen estatea još uvijek nepokolebljiva prednost sad već vremešnog Moto Nexus 6.
Nego, P10 lite:
Kvaliteta izrade je odlična, dojam kao da se drži solidan komad plosnatog kamena u rukama.
Prednjica i zadnjica su naravno sklone otiscima prstiju i tu se ne može ništa napraviti, 10 minuta u rukama i već je spreman za čišćenje.
Senzor otiska prstiju na pozadini uređaja me se najviše dojmila od svega, reagira toliko brzo prilikom otključavanja ekrana da sam morao provjeriti čita li stvarno otisak prsta ili reagira samo na dodir. Iakobih koristio taj senzor zapravo samo za tu funkciju, svejedno bih rekao da je to pun pogodak.
Usporedba s Moto G4 plus koja ima senzor sprijeda mi se čini out-of-place. Sama pozicija senzora na zadnjici uređaja već daje ogromnu prednost. Kod G4 plus je rub oko senzora previše uzvišen, senzor manji i jednostavno nije toliko osjetljiv i brz kao na P10 lite.
Zvuk iz jedinog zvučnika na donjem desnom rubu uređaja je začuđujuće glasan, svejedno ne uspijeva nadgalasati Moto Nexus 6. Međutim, stvarno nije nešto strašno tiši. Kvaliteta zvuka jest doduše čujno niža, ali općenito kvaliteta zvuka koji mobiteli mogu isporučiti ionako nije pretjerano vrijedna polemike.
EMUI sučelje je valjda najfluidniji UI nakon Appleovog koji sam dosad vidio i dodatno podiže dojam uređaja nakon sat vremena korištenja.
Kameru nisam isprobao jer mi uopće nije interesantna karakteristika mobitela. Za okinut fotku je svaka kamera na mid range smartphoneima unazad par godina dostatna, al to je sad osobno mišljenje
U paketu dolazi QuickCharger kompaktnih dimenzija (duplo manji od motorolinog turbochargera, faktički putni charger), tak da su to u mojim očima još dva plusa: jedan za QuickCharger sam po sebi, te jedan za veličinu.
Crni, midnight black uređaj vizualno jednostavno ostavlja bez daha, rekao bih da je daleko "zgodniji" uređaj od bijelog ili zlatnog, ali o ukusima nećemo previše
Od još nekih prednosti: utor za SD karticu, 4GB RAM...
Za cijenu po oglasnicima radi se o stvarno vrlo solidnom uređaju kojem je cijena nešto viša od recimo G5 plus zbog bolje završne obrade. P10 lite jednostavno ima taj premium feeling.
Takoc, mali osvrt, pa možda nekom pomogne.