Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 28.04.2017., 16:17   #735
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova
Zanimljiv problem, ali teško je iz rukava reći što bi moglo biti. Meni to možda vuče na portove, odnosno da neki drugi servis koristi isti port kao i tvoja aplikacija, pa se međusobno kolju. Kod linux-a će se podizanje neke aplikacije raspasti ako se pokuša podići pod istim portom pod kojim radi neka druga aplikacija. Ako je ta druga aplikacija spuštena, onda će se prva uredno podići kao u tvom slučaju Quasar jednom od 10 puta i tada će raditi.

Ne koristim Quasar pa ne znam koje opcije ima za konfiguraciju. Ja bih počeo od portova.
Izgleda da je do nekakva čudna greška između Raspberryevog Wi-Fi modula i Siemensa SX763.

Znači Simensov SX763 s OpenWRT-om je bio spojen na glavni router od T-Coma u prizemlju LAN kablom (i glumi WiFi AP na gornjem katu). Kad bi se s rPi spojio direktno na glavnu Wi-Fi mrežu u prizemlju (znači na router od T-Coma), Quasar je radio najnormalnije. Spojim rPi nazad na Siemensa, Quasar ne radi. Onda sam probao uključiti vanjski USB WiFi stick u rPi (nekog jeftinog Kineza kojeg iz Chipoteke), spojio se na Siemensa pa je i to radilo OK.

Na kraju sam kupio novi TP-Linkov AP (TL-WR841N), a Siemens je završio u mirovini.
tutix je offline   Reply With Quote