Sve jasno, zato sam i rekao da pišem subjektivno iz iskustva koje sam imao do sada. Ovo sam napisao iz jednog razloga, da ljudi kao ja mogu pročitati nešto više o tom prelasku. Ima dosta članaka, ovo je nekako user-frendly. Nebi želio da se to razvuče u raspravu 'ko ima većeg, ili vječnu raspravu Windows ili iOS, ovo je samo moj pogled na prelazak s Windowsa na iOS. Ako nekoga zanima neka pročita, ako ne, zaobiđite članak i to je to.
Što smatram pod ovim zatvaranjem lida? Pa MAC se ne gasi, gotovo nikada. Zatvaranje lida je sleep, otvoriš lid on se probudi (za sekundu) i nastavljaš rad. Nema nikakvog boota, nema paljenja itd.
Što se tiče ovih multi dekstopa, znam da windows to ima već dugo, ali nije tako dobro riješeno kao kod MAC-a. Po meni.
Ovaj Dell koji sam imao je bio iz Latitude serije, najskljuplji laptop u RH svojevremeno, ali to je bilo prije dobrih par godina. Baš pričam s kolegom koji je Linuxaš, njem je isto bolje raditi na MAC-u nego na prijašnjem windows based laptopu. Imao je ozbiljan prijenosnik prije toga, kupili smo novi Dell za njega, isto jako dobar laptop, po peroformansama, bateriji i bogami cijeni.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Zgodno ti se za to za početak igrat s Preferences->Keyboard->Keyboard tab->Show keyboard and emoji viewers in menu bar pa u Menu baru otvoriš "Show Keyboard Viewer" i upali ti se realtime tipkovnica kako stišćeš tipke i vidiš koji gumb postaje kaj. 
|
Znam to, ali nisam nikako našao @ ni tamo, onda sam skužio da je kombinacija ALT + SHIFT + 2