View Single Post
Staro 26.04.2017., 23:19   #28
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
najbliže ako je otvoreno prema Sv.Juri na Biokovu

To sto je sv. Jure na 1762m njemu ne znaci nista kada ispred sebe ima i moze pljunit na sv. Iliju koji je 961m.

Tih 801m razlike nebi smetalo da se nalazi nekih 20km od Talijanskog Brindisi-ja koji mu je na pravcu...

Sakrio se Jure u podnozje Biokova

Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Okrenuta je prema Korčuli. Kontao sam da je najbliže.

Da, zato i dobijas nesto tog Mux-a D ravno sa srđa iz Dubrovnika mada je terenski i dalje nepovoljno no tvoju poziciju sam odredio otprilike jer vrlo si je presiroko odredio tj. neprecizno.

Malo te zeza otok Sipan izgleda ali signal prolazi...

Posto je u pitanju 90km do odasiljaca sa Mux-om D najmanje sto mogu preporuciti je ovo:

http://www.kerman.hr/index.php?page=...mart&Itemid=64

+ pojacalo sa regulacijom ili adapter sa regulacijom napona, Ne trebas jace pojacalo od 13dBi ali pazi da je dBi a ne dB... Posto je ta antena strogo usmjerena a
maltene "prelazi" preko Korcula pretvaraca u smjeru Dubrovnika trebalo bi sve stimati uz podesavanje napona pojacalu ili samog pojacala.

Jace pojacalo ce samo izazvati da ti okolni pretvaraci ili odasiljaci prave probleme iako imas usmjerenu antenu
ali to ne znaci da je "sljepa" totalno i ako previse pojacas iako je dosta usmjerena primat ce sve i svasta...