Za sad bi uzeo ormar i kablove. Ormar mi treba da vidim gdje povuči cijev za kablove. Prostor je neožbukan i skoro roh-bau pa mi nema smisla lagerovati sve skupa neko vrijeme.
Kad smo već kod nofčeka koje ne spominješ, nevjerojatno je koliko para ulažemo samo da nemamo kabele po podu jer je to kao "ružno vidjet"

A investicija "po podu" je valjda 10% ovoga, ako i tolko, treba ti UTP, krimpalica i konektori

.
Misliš da je bolje rješenje ići na okvir za module + moduli nego kupiti gotov patch panel za FTP/STP cat6? Gotov patch panel dođe oko 350 kn (doduše renomiranog proizvođača MaxNavia) - 700kn

Ako je bolje i ima smisla, uložit će se
Utičnice će biti moduli jer su postavljene kutije za njih i sve, sad samo treba vidjeti paše li npr. ovaj modul (Panduit) u neki TEM okvir jer TEM ima cat6 utičnice koje su unshielded.
Dakle, mora biti i patch panel i utičnica (modul) shielded? A dalje prema klijentu ide onda normalan kabel? Nekako mi nema logike uzemljivati na obje strane, a ako se koristi do klijenta normalan kabel onda s te strane ni neće biti uzemljeno...?
Hvala!