Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 25.04.2017., 08:35   #732
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Ovako, imam problem. Možda sam trebao u temu o Kodiju ali ovakav problem namam na Android TV-u, a tu imam. Znači instalirao sam Kodi na Rasberry Pi 3 Model B. Nemam OpenELEC nego sam ga maznuo na difolt Raspbian jer mi treba operacijski sustav za neke sitnice.

Naime, Quasar add-on se ponaša veoma čudno. Prvo sam ga instalirao preko online repozitorija, pa mi je javljao da ne može naći armv7 repos. To sam riješio da sam skinuo armv7 verziju ručno i instalirao direkt sa diska u Kodiju. Quasar Burst je instaliran bez problema. Podignem Kodi, krene Quasar daemon, otvorim Quasar, preko bursta nađe sourceove i odaberem sadržaj. Ali kad treba krenuti skidanje, Quasar cijelo vrijeme traži seedove i download nikad ne započne (zastane na poruci Buffering ili Finding). Torrent uspijem pokrenuti jednom u 10 puta možda ali i tad zna prekinuti. Kad skidanje ne započne, a prekinem proces, Kodi mi javlja da se Quasar srušio i da se restarta. Ima netko možda sličan problem?

Čini mi se da su Kodi add-oni na Raspberryu dosta mušičavi. Imam dojam da na Android TV-u (znači baš pravi Android TV ne oni Android box-ovi) puno bolje radi.
Zanimljiv problem, ali teško je iz rukava reći što bi moglo biti. Meni to možda vuče na portove, odnosno da neki drugi servis koristi isti port kao i tvoja aplikacija, pa se međusobno kolju. Kod linux-a će se podizanje neke aplikacije raspasti ako se pokuša podići pod istim portom pod kojim radi neka druga aplikacija. Ako je ta druga aplikacija spuštena, onda će se prva uredno podići kao u tvom slučaju Quasar jednom od 10 puta i tada će raditi.

Ne koristim Quasar pa ne znam koje opcije ima za konfiguraciju. Ja bih počeo od portova.

Ja sam imao debilan problem po pitanju portova kada mi je Kore daljinski na mobitelu ponekad radio a ponekad ne, da bih na kraju shvatio da mi Kodi po defaultu koristi port 8080 za web servise, a Technicolor router također koristi port 8080 ako mu želiš pristupiti na sučelje izvana (ukoliko si omogućio WAN access i remote login). Od 65536 portova pogodilo se da Kodi i moj router koriste isti. Nakon promjene porta u Kodiju na neki drugi (nebitno koji, npr. 50000, samo je bitno da bude neki od slobodnih koji se sigurno ne koriste) sve je proradilo ok. Ovo tehnički ne bi smio biti problem jer svaki uređaj ima pravo koristiti port po želji, ali s obzirom da se prvo spajam na router wireless, pa onda na kodi na raspberryju, nešto mu je smetalo kod te komunikacije, vjerojatno u povratnoj vezi kada je raspberry s porta 8080 slao podatke prema routeru, pa se router zblesirao jer mu dolazni port 8080 služi za samog sebe, a ne za prosljeđivanje dalje.