View Single Post
Staro 23.04.2017., 11:02   #71
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova
Sve super sve pet, drago mi je da AMD ima konja za utrku ali ja dok ne spuste ručnu sa normalng OC proca preko 4 GHz ne kupujem (pod normalno mislim na dobar zracni/vodeni hladnjak a ne nekakve bakrace sa tekucim dušikom gdje ga gle cuda razvale na 5+ HGz)
Pa moj 5 godina stari proc ide na 4.2 GHz bez da mu puno dizem napon (1,184 V i ne grije se nista vise nego kad radi na default GHz) sa prosjecnom noctuom ono WTF ko je tu lud + ako mi bas zafali dignem ga na 4,5 4,7 GHz.
Za igranje i jednogodisnje renderiranje videa meni dosta ovaj moj proc jos cca 2-3 godine, ako maticna ne plane prije , ono doslovno plane
Pogledaj brojke u Passmark i Cinebench temama u Overclocking podforumu. Vidi što 1600 na jadnih 3.9 ghz / 1.34V za 1700 kuna može jadan protiv polovnog i7 2600K za 1200 kuna naklokanom na 4.5GHz i novom svevišnjem i7 7700K za 2700 kuna

Naravno, ne moraš kupiti. Osobno mislim i tvrdim da kome god dobro radi kanta sa postojećim i5 ili i7 procovima, čak i Višerama, ne treba prelaziti na Ryzen. Osim dakako, ako hoće nove svježe komponente sa jamstvom (like me ).

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline   Reply With Quote