Citiraj:
Autor Amd_Shill
Jbt,ja ne vjerujem koje gluposti pišete.
Test za CPU, IBT ili encoding
To je slično opterećenje.
Apsolutno je nepotrebno vršiti kombinirane CPU-GPU testove
Ako je CPU stabilan u IBT AVX ili u encodingu onda je stabilan i u tamo nekom gejmingu.
A ovo da gejming najviše optereti CPU i neki dokaz stabilnosti je smijurija.
|
Pisu oni dobro sam ti teze ili nikako ne shvacas problematiku.
Encoding je konstatno opterecenje koje ne ukljucuje varijacije napona koje daje napajanje pri gejmanju ili varijacije napona za vcore u slucaju full ili djelomicnog
opterecenja rada procesora u kratkom vremenskom intervalu. Ja dosta encodam i nikada nije komp prdnio na tom zadatku ali zato je bilo slucajeva da nakon encodanja
ili necega zahtjevnoga otvorim fb ili tube ili pokrenem snimanje tv karticom a komp se srusi, zasto ?
E pa ako se mjenja mnozitelj kod cpu aktivno ili je aktivan bilo koji c-state onda je to moguce jer procesor iz stanja mirovanja naglo povuce veci napon a ponekad
to nije dovoljno brzo ili ne dobije dovoljno napona u tom trenutku i onda se srusi. Iskljucivanjem svih c-state procesor se bespotrebno "przi" kada nista ne radi tako da to
nije opcija ali zato se onda malo nadoda vcore i
vise nego sto treba za full load ili se dodatno "zategne" LLC pa problema nema u tim varijacijama napona.
Koliko je potrebno "pojacati" ponajvise ovisi ne toliko o samom procesoru nego kako maticna "pegla" napon, koliki je vdrop, kakvo je napajanje pri naglim +- promjenama, zahtjeva na naponom itd...