Citiraj:
Autor Zellenny
Pitanje
Nikada nisam kupovao sa amazona i sada sam vidio nešto što me zanima, ali je stvar malo skuplja. Ako naručim sa amazon.de hoće li onda item biti poslan iz Njemačke? Ili ima caka kao npr. ebay.co.uk da se item šalje iz Kine iako je tamo listan.
Naravno, pitam zbog carine i PDV-a.
Nisam uspio vidjeti na amazon.de da ima polje "Item location".
|
Znaci ovak, imas kod svakog proizvoda
slika u ovom slucaju ti salje direktno amazon i slanje je 100% iz EU, sad ovisi di imaju na stanju/koje je blize HR iz tog skladista ti salju i sigurno nema ni PDV-a ni postarine.
Jos ti moze pisat "Verkauf durch *ime ducana* und Versand durch Amazon." U ovom slucaju je isto slanje iz EU i nema PDV-a i carine.
Treca verzija je "Verkauf und Versand durch *ime ducana*" e tu moras pogledat info od ducana i pogledat di se nalaze i od kud salju. Znaci kliknes plavo ime ducana i otvori ti info sekciju na kojoj pise adresa ducana, broj zvijezdica, rivjuovi i sve to.
Ja uvijek preferiram uzimat direktno od Amazona, najlakse ti je vidjet od kud salju kad kliknes na plavo pokraj cijene (ispod versand i verkauf dijela), obicno ti pise "20 neu" ili neki broj i onda ti se otvori ovakav prozor
slika na kojem ti pokraj pise od kud se salje.