Prešao sam sa starog 2D paketa (12 Mbps + televizija) na novi 2D + 120 Mbps internet.
Do sad sam imao stari TTC871 STB i koristio karticu s CI modulom u televizoru, a sad sam zbog 10 puta bržeg interneta prihvatio život sa STB-om
Tražio sam da mi obavezno daju Kaona, a ne Albisa 9300, jer sam negdje pročitao da Kaon podržava HDMI-CEC odnosno omogućava mi da daljinskim od televizora upravljam STB-om.
Sad vidim da spominjete neke probleme s Kaonom i SK HD programima. Iako njih konkretno nemam u paketu (uzeo sam samo osnovni), jesam napravio dobar odabir ili bi bilo bolje da sam uzeo Albisa? Albisa sam inače imao kratko vrijeme prije 2.5 godine i bio sam prilično nezadovoljan kako radi - sučelje je bilo prilično neresponzivno i sporo, daljinski nije hvatao s par metara udaljenosti itd. Prelazak na CAM je bila renesansa. Nadam se da se situacija s prijamnicima i sučeljem bar malo promijenila na bolje u ove 2.5 godine.
Također, pitanje u vezi internet routera. Vidim da ovdje u temi svi spominjete Technicolor TC7200. Ja imam Cisco EPC2425. U SZK su mi rekli da on podržava "te veće brzine" pa ga neće mijenjati (valjda misle na DOCSIS 3.0). Po specsima na internetu vidim da niti ne podržava DOCSIS 3.0, niti ima Gb ethernet (kako mi misle isporučit 120 Mbps brzinu?), niti mu Wi-Fi nije 802.11n nego 11g (znači ni bežično ne mogu dobiti 120 Mbps). Jel ja nešto krivo gledam ili su oni zazujali?
PS. Imao sam priliku igrati se s OptiTV IPTV uređajem (Optima Telekom, jel) i u odnosu na ono kako je meni radio Albis to Optimino čudo je svemirski brod. Ima 5 sa 5 centimetara, ali radi fantastično.