View Single Post
Staro 19.04.2017., 23:58   #417
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Formula 1 je uvijek bila kraljica motosporta. Dakle, top topova, nema ništa iznad, ništa brže, ništa sofitciranije, ništa SKUPLJE.

Zajeb je što su otišle duhanđije. Marlboro, West, Mild Seven, Rothmans... svaka iole ozbiljna momčad je imala duhan na sebi.

Odjednom, neki pametni birokrati su se sjetili "ajmo mislit zeleno". Pa su limitirali motore. Pa su poterali duhandžije. Pa su uveli pravilo 4 seta guma za vikend. Pa su smanjili motore.

Zašto? Da bi doveli nove momčadi gladne uspjeha.

I eto nam ih. HRT, Lotus (kasnije Caterham) i Virgin (kasnije Marussia, Manor i kaj ja znam kak su se još zvali). Super pojačanja koja su trebala zamjeniti BMW, Toyotu i Hondu koje se samo tako pustilo da odu sa svojim sasvim pristojim motorima tada.
Kako se to završilo? U 7 sezona, zbroj svih bodova ove 3 momčadi je 2. Slovima DVA. I to od onog siromaha Julesa koji pogine u tom jebenom Manoru.
Ali da. Ebeš BMW, samo jedna pobjeda. Ebeš Hondu, samo jedna pobjeda. Ebeš i Toyotu koja je imala Pole position i par postolja...
A ovima je bio jebeni uspjeh ako su bili samo 4 kruga u zaostatku od vodećih.

Nekad Minardi je bio sprdnja, ali su osvajali bodove. Ovako su opelješili naivce i mnoga radna mjesta zatvorili. HRT opremu su čak na kraju prodali "po kili" jer nitko nije htio to preuzeti.

Poanta priče - radije bi gledao po 3 ili 4 Ferrarija, McLarena, RBRa, Mečke, Renaulta, Force Indije i Toro Rossa nego da "uživamo" u osakaćenom sportu koji je takav zato kaj neka tamo Monisha iz Saubera nema para za motore i mora imat pay drivere ili ćerku sir Franka kako nema za poštenog vozača pa vadi Massu iz penzije a u drugi auto meće momka koji je također platio sjedalo. Ono, libo me racku, imate GP2 i niže klase pa ćeš za ovo imati.

Hua!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline