View Single Post
Staro 19.04.2017., 22:16   #2454
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
I jos jedno pitanje za sve ponosne c6h vlasnike... Desava li vam se da upalite komp i doceka vas Overclock Failed poruka na ekranu?

Par puta kad odem na shut down, ugasi windowse i onda umjesto da se ugasi ubaci se u onaj fail safe mode sa pojacanim okretajima ventova i 8. na displaycicu... Kao da je zvizno usred benchmarka npr...

Ili sve radi super, ugasim sve normalno i drugi dan upalim komp i doceka me oc failed... I udem u bios, save and exit i boota normalno... Ali ne diram nista 4 dana recimo i sve radi i onda 5. dan mi baci taj oc fail...
Meni se to dogodilo par puta dok sam jos ima Kraken (lose) namontiranog na cpu. Kod 8 obicno znaci da nesto vezano uz cpu nije dobro (duhh ) ali isto tako moze znaciti da je hladnjak prejako/preslabo stegnut
tj. da pritisak na socket nije odgovarajuc. Anyway, otkako sam instalira Frizera niti jednom mi se nije pojavija taj error.

Citiraj:
Autor Full Throttle Pregled postova

Mogu potvrditi da Ryzen Balanced plan odlično radi. Prije se temperatura zadržavala na 40 stupnja na idleu (klokani proc). S balanced planom smanjuje voltažu kad mu netreba iako ne spušta klok (barem prema podacima iz senzora) pa su temperature proca od 20 do 30 stupnjeva, ovisno o temperaturi sobe.
Meni nije jasno zasto ne uspjevam instalirati taj power profil i to na novu instalaciju windoza updateanih sa CU. Dok je na staroj radilo bez frke
Svaki put mi izbaci istu gresku

Edit: nvm, nasa sam rijesenje. Izgleda da Win10 CU i taj Ryzen power plan rade probleme mnogim ljudima...

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 17.11.2022. u 10:26.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote